|

Stormvarning av Markkanen när Finland slog Estland

NyhetsbildZoom
Lauri Markkanen var på spelhumör i träningslandskampen mot Lettland. Foto: Vesa Moilanen
När Finland genrepade inför VM-kvalet var alla ögon på en viss ung man med nummer 23 på bröstet. Lauri Markkanen var allt annat än ringrostig i sin första match på några månader. I sitt första byte gjorde Markkanen sju poäng, tog fyra returer och gav upphov till kvällens största publikvrål med en snärtig dunk.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blev några dunkar och vrål till innan matchen var över. Markkanen, som stod för en så kallad double-double, var precis så bra som blåvita basketvänner hade hoppats på: en gigant och returkung i defensiven och sylvass poängmaskin i offensiven. NBA-stjärnan gjorde 23 poäng och var Finlands bästa poängplockare. Det bådar gott med tanke på att VM-kvalets hittills viktigaste matcher väntar.

Förutom Markkanen var också Sasu Salin och Petteri Koponen tillbaka i landslaget. Salin var också på spelhumör. I matchinledningen var Unicaja Malaga-spelaren stekhet och gjorde åtta av Finlands tio första poäng.

Förra veckan krävdes förlängning för att skilja ett vingklippt Finland och Estland åt. Den här gången var stjärnorna med och klasskillnaden uppenbar. Finland roterade kraftigt men klarade ändå av att vinna med 95–76.

Finland fortsätter VM-kvalet borta mot gruppettan Tjeckien på fredag och avslutar sedan kvalets första fas med en hemmamatch mot Island nästa vecka. För första gången i kvalet har grupptrean Finland trion Markkanen, Koponen och Salin med i truppen. Gruppens tre bästa lag går vidare till följande fas.

Kommentarer
|

SJK har två avstängda inför derbyt – VPS jagar första ligasegern

Nyhetsbild
Sebastian Strandvall, i mitten, verkar ha repat sig bra efter den hårda smällen han fick mot KPV. Steven Morrissey, i förgrunden, förväntar sig en fysiskt tuff match mot SJK. Foto: Jona Nyström
Sett till inbördes möten har VPS ett skralt saldo mot SJK i FM-ligan. Tre poäng vore elementärt i kvällens derby i och med att segerkontot gapar tomt.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan