|

Stormvarning av Markkanen när Finland slog Estland

NyhetsbildZoom
Lauri Markkanen var på spelhumör i träningslandskampen mot Lettland. Foto: Vesa Moilanen
När Finland genrepade inför VM-kvalet var alla ögon på en viss ung man med nummer 23 på bröstet. Lauri Markkanen var allt annat än ringrostig i sin första match på några månader. I sitt första byte gjorde Markkanen sju poäng, tog fyra returer och gav upphov till kvällens största publikvrål med en snärtig dunk.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blev några dunkar och vrål till innan matchen var över. Markkanen, som stod för en så kallad double-double, var precis så bra som blåvita basketvänner hade hoppats på: en gigant och returkung i defensiven och sylvass poängmaskin i offensiven. NBA-stjärnan gjorde 23 poäng och var Finlands bästa poängplockare. Det bådar gott med tanke på att VM-kvalets hittills viktigaste matcher väntar.

Förutom Markkanen var också Sasu Salin och Petteri Koponen tillbaka i landslaget. Salin var också på spelhumör. I matchinledningen var Unicaja Malaga-spelaren stekhet och gjorde åtta av Finlands tio första poäng.

Förra veckan krävdes förlängning för att skilja ett vingklippt Finland och Estland åt. Den här gången var stjärnorna med och klasskillnaden uppenbar. Finland roterade kraftigt men klarade ändå av att vinna med 95–76.

Finland fortsätter VM-kvalet borta mot gruppettan Tjeckien på fredag och avslutar sedan kvalets första fas med en hemmamatch mot Island nästa vecka. För första gången i kvalet har grupptrean Finland trion Markkanen, Koponen och Salin med i truppen. Gruppens tre bästa lag går vidare till följande fas.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Ohelig allians styr Sverige i framtiden

Det politiska kompromissandet har av allt att döma kommit för att stanna i Sverige, åtminstone så länge de etablerade partierna är inriktade på att hålla Sverigedemokraterna i kylan.

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan