|

Stormvarning av Markkanen när Finland slog Estland

Lauri Markkanen var på spelhumör i träningslandskampen mot Lettland. Zoom
Foto: Vesa Moilanen

Lauri Markkanen var på spelhumör i träningslandskampen mot Lettland.

När Finland genrepade inför VM-kvalet var alla ögon på en viss ung man med nummer 23 på bröstet. Lauri Markkanen var allt annat än ringrostig i sin första match på några månader. I sitt första byte gjorde Markkanen sju poäng, tog fyra returer och gav upphov till kvällens största publikvrål med en snärtig dunk.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blev några dunkar och vrål till innan matchen var över. Markkanen, som stod för en så kallad double-double, var precis så bra som blåvita basketvänner hade hoppats på: en gigant och returkung i defensiven och sylvass poängmaskin i offensiven. NBA-stjärnan gjorde 23 poäng och var Finlands bästa poängplockare. Det bådar gott med tanke på att VM-kvalets hittills viktigaste matcher väntar.

Förutom Markkanen var också Sasu Salin och Petteri Koponen tillbaka i landslaget. Salin var också på spelhumör. I matchinledningen var Unicaja Malaga-spelaren stekhet och gjorde åtta av Finlands tio första poäng.

Förra veckan krävdes förlängning för att skilja ett vingklippt Finland och Estland åt. Den här gången var stjärnorna med och klasskillnaden uppenbar. Finland roterade kraftigt men klarade ändå av att vinna med 95–76.

Finland fortsätter VM-kvalet borta mot gruppettan Tjeckien på fredag och avslutar sedan kvalets första fas med en hemmamatch mot Island nästa vecka. För första gången i kvalet har grupptrean Finland trion Markkanen, Koponen och Salin med i truppen. Gruppens tre bästa lag går vidare till följande fas.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

F1-stjärnor avstod knäböjning inför premiär: "Det som spelar roll är fakta och beteenden"

Lewis Hamilton knäböjer inför F1-premiären i Österrike.
Foto: Dan Istitene/AP/TT

Lewis Hamilton knäböjer inför F1-premiären i Österrike.

Alla förare utom sex valde att knäböja inför F1-premiären i Österrike. På sociala medier förklarar stjärnorna Charles Leclerc och Max Verstappen varför de avstod.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan