YIT expanderar sin verksamhet till Slovakien

NyhetsbildZoom
YIT utvidgar. Foto: Arkiv
Byggbolaget YIT grundar ett nytt bolag i Slovakien för att bereda marken för bygget av omkring 1 000 nya bostäder i Bratislava.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bolagen YIT Slovakia och RSI Investments har undertecknat ett avtal om att grunda ett gemensamt bolag som ska ansvara för ett flertal byggprojekt i Slovakien. Parterna har kommit överens om att inte avslöja affärens värde.

Det nya bolagets största investering riktar sig till Bratislavas förort Ruzinov där YIT planerar att bygga omkring 1 000 nya bostäder. YIT kommer även att bygga en urban helhet på ett historiskt industriområde i Zwirn där bostäder och kontorsbyggnader ska samsas om utrymme i anslutning till områdets forna spinneri som är kulturmärkt.

– Att grunda ett gemensamt bolag utgör en del av vår strategi som siktar på lönsam tillväxt i samarbete med våra affärspartners. På det här sättet kan vi utöka vår investeringskapacitet, säger direktör Tom Sandvik på YIT:s Baltikum och CEE-division i bolagets pressmeddelande.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan