|

Tungt besked för basketherrarna: Koponen missar viktiga kvalmatchen

NyhetsbildZoom
Petteri Koponen får vänta på att göra VM-debut. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva
Finland jagar VM-kvalpoäng borta i Tjeckien på fredagskvällen och får klara sig utan stjärnan Petteri Koponen. Lauri Markkanen och Sasu Salin spelar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var tänkt att Finland skulle få förstärkning av stjärntrion Markkanen, Koponen och Salin i matchen mot Tjeckien. Nu har trion blivit en duo. Basketlandslaget meddelar att Koponen missar matchen på grund av sjukdom.

Både Markkanen och Salin finns däremot med i chefstränaren Henrik Dettmanns trupp till matchen. Båda spelarna gör debut i VM-kvalet. Markkanen spelar till vardags för Chicago Bulls i NBA och Sasu Salin för spanska Unicaja Malaga.

Unga löftet Mikael Jantunen är också uttagen. Den 18-åriga HBA Märsky-spelaren visade framfötterna i träningsmatcherna mot Estland och lovordades av både tränare och spelare.Finland är favorit i matchen. Tidigare i veckan klarnade det att Tjeckien får klara sig utan NBA-spelaren Tomas Satoransky, som tackat nej till landslaget. Lagets andra stjärna Jan Vesely spelar inte heller.

Med två matcher kvar av VM-kvalets första fas ligger Finland trea i gruppen, på samma poäng som tvåan Island och en poäng efter Tjeckien. De tre bästa lagen går vidare till följande fas och poängen följer med. Ett vingklippt Finland förlorade den första kvalmatchen mot Tjeckien med 56–64.

Matchen börjar klockan 19 och sänds på TV2.

Finlands trupp mot Tjeckien

 • Mikko Koivisto, Salon Vilpas
 • Shawn Huff, ingen klubb
 • Sasu Salin, Unicaja Malaga (ESP)
 • Matti Nuutinen, ingen klubb
 • Roope Ahonen, inten klubb
 • Mikael Jantunen, HBA-Märsky
 • Alexander Madsen, ingen klubb
 • Carl Lindbom, ingen klubb
 • Lauri Markkanen, Chicago Bulls (NBA)
 • Juha Nenonen, Salon Vilpas
 • Jamar Wilson, ingen klubb
 • Ilari Seppälä, Kataja BasketJag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan