|

Murray drar sig ur Wimbledon: "Stor sorg"

NyhetsbildZoom
Andy Murray. Arkivbild. Foto: Ben Curtis
Han har jobbat sig tillbaka efter lång skadefrånvaro.Men nu lämnar Andy Murray återbud till grand slam-turneringen Wimbledon."Det är med stor sorg", skriver Murray i ett uttalande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den före detta världsettan och tvåfaldiga Wimbledon-vinnaren, britten Andy Murray, har nyligen kommit tillbaka efter sin elva månader långa skadefrånvaro, men resultaten i både Queens och Eastbourne har varit blygsamma efter uttåg tidigt i båda ATP-turneringarna.

Nu känner sig 31-åringen inte riktigt redo för det tuffa matchande som väntar i grand slam-turneringen Wimbledon. Och lämnar därför återbud.

"Jag har gjort stora framsteg i både träning och match de senaste tio dagarna. Men efter långa diskussioner med mitt team så har vi kommit fram till att femsetare kan vara för tidigt för mig att spela nu under min rehabprocess. Vi gjorde allt i vår makt för att hinna tillbaka i tid", skriver han i ett uttalande.

Murrays plats i turneringen kommer Jason Jung, Taiwan, att ta.

Nu siktar han på att vara tillbaka lagom till hardcourt-säsongen drar igång.

"Jag kommer att börja träna på hardcourt från och med i morgon (måndag) och fortsätta min rehab och återhämtning".

Nästa grand slam-turnering kommer just att gå på hardcourt: US Open, som spelas 27 augusti till 9 september.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan