|

Federer vidare i Wimbledon

NyhetsbildZoom
Roger Federer. Foto: Ben Curtis
Regerande mästaren Roger Federer jagar vidare efter sin nionde titel i Wimbledon-tennisen. 36-åringen hade inga problem med att avfärda tysken Jan-Lennard Struff i tre raka set i tredje omgången.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Roger Federer besegrade Jan-Lennard Struff i tre raka set i tredje omgången, 6–3, 7–5, 6–2.

– Jag kan känna mig ganska nöjd efter dagens spel, säger Roger Federer.

3–0-segern innebär att schweizaren nu har vunnit 29 raka set i grand slam-turneringen, rekordet är hans eget från 2005–2006, då han vann 34 raka.

– Det är fantastiskt att vara där ute, jag försöker bjuda på fint spel och ge allt varje gång. Den här banan är den som känns mest speciell för mig, hundratusentals personer måste ha sett mig spela här, säger Federer.

I fjärde omgången väntar den 22:a-seedade fransmannen Adrian Mannarino.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan