|

Räikkönen tredje i Silverstone

NyhetsbildZoom
Räikkönen korsade mållinjen som trea. Vettel vann och Hamilton körde upp sig till en andraplats trots sina motgångar. Foto: Andrej Isakovic
Storbritanniens grand prix blev ett lopp med mycket känslor där Kimi Räikkönen och hemmaföraren Lewis Hamilton var i händelsernas centrum.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Räikkönen blev tredje och Valtteri Bottas fjärde i söndagens dramatiska grand prix i Storbritannien.

Tävlingen inleddes dramatiskt. Britten Lewis Hamilton startade ur pole position men fick inte alls till starten utan fick se både Vettel och stallkamraten Bottas passera.

I den tredje kurvan försökte även Räikkönen ta sig förbi Hamilton. Omkörningen misslyckades och istället körde Räikkönen in i Hamiltons bakhjul. Hamilton snurrade och var i stort sett sist i loppet när han kom igång igen.

– Det är en intressant taktik, sade Hamilton i en intervju i samband med prisutdelningen.

Räikkönen erkände att han gjort ett misstag, vilket även domarna ansåg och bestraffade honom med tio sekunder stopp i samband med sitt första depåstopp.

– Det var mitt misstag. Jag förtjänade straffet. Så går det ibland, sade Räikkönen.

Trots att Hamilton snurrade och halkade ner till botten av fältet och att Räikkönen straffades var det de fyra stora som gjorde upp om segern.

När säkerhetsbilen släppte fältet efter en olycka på det 44:e varvet var det stenhård körning mellan fyra stora. Bottas ledde då loppet, men kunde inte stå emot på slutet. Vettel kunde ta hem sin 51:a GP-seger i karriären före Hamilton och Räikkönen.

Vettel leder nu mästerskapet med åtta poäng. Räikkönen ligger tredje och Bottas femte, 55 respektive 67 poäng efter Vettel.

Kommentarer
|

Salming om dopning: Funnits i hockeyn

Nyhetsbild
Börje Salming vill se större öppenhet kring dopningen inom professionell idrott. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Börje Salming varnar för försäljning av prestationshöjande preparat i Sverige. Den 68-åriga ishockeylegendaren är övertygad om att hans egen sport har problem med dopning.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan