|

Lapin Kansa: Risk att renar förorenar badstrand

NyhetsbildZoom
Renar är inte välkomna på offentliga badstränder, trots att de inte orsakar några stora hälsofaror. Foto: 123rf.com
Djur är sällan välkomna på badstränderna. Men en del bryr sig inte om förbudsskyltarna. Till dem hör de renar som funnit att det är rätt skönt att tillbringa dagen vid Ounaskoski badstrand, rapporterar Lapin Kansa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kvällstid ligger renarna på sanden på Ounaskoski badstrand och solar sig eller vadar i vattnet. Mitt på dagen föredrar de att beta nära tennisbanorna en bit från stranden, rapporterar tidningen Lapin Kansa.

Hälsoinspektör Pälvi Palojärvi säger att Rovaniemi stad inte fått in några klagomål över renarna, men att varken de eller andra djur är välkomna på allmänna badstränder.

De som vill slippa renarna, kan vända sig till renbeteslaget som då är tvunget att hämta hem renarna.

– Om avföringen hamnar i vattnet, kan det försämra vattenkvaliteten. Men någon annan hälsofara orsakar renarna inte, säger Palojärvi till Lapin Kansa.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan