|

Markbrand i Malax skärgård – läget under kontroll

NyhetsbildZoom
Det brinner på Kalvskäret i Malax. Foto: Läsarbild
Strax efter klockan halv elva på tisdagen kom ett larm om en markbrand på Kalvskäret i Malax. Enligt räddningsverket är läget under kontroll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Straxt efter klockan halv elva på tisdagen fick räddningsverket ett larm om en markbrand på Kalvskäret i Malax. Fem enheter ryckte ut till platsen. Det visade sig vara ett 0,3 hektar stort område som börjat brinna.

Enligt räddningsverket började det brinna när en person eldade skräp.

- Inga personskador uppkom, säger jourhavande brandmästare Jari Helkaharju.

Enligt Helkaharju är branden under kontroll.

Eftersläckningsarbetet väntas pågå i några timmar.

Meteorologiska institutet varnar för skogsbrand i hela Österbotten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan