|

Williams klar för elfte Wimbledon-semifinalen

NyhetsbildZoom
Serena Williams kunde jubla efter kvartsfinalsegern mot Camila Giorgi i Wimbledons grästurnering. Foto: Ben Curtis
Sjufaldiga mästaren och tidigare världsettan Serena Williams är klar för sin elfte semifinal i Wimbledon. Tennisstjärnan vände setunderläge till seger, 3–6, 6–3, 6–4, i kvartsfinalen mot 52-rankade Camila Giorgi, Italien.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

36-åriga Serena Williams, som totalt vunnit 23 grand slam-titlar och Wimbledon senast 2016, var gravid under fjolåret och har dalat på världsrankningen då hon inte kunnat spela in några rankningspoäng. Trots det är amerikanskan seedad som 25:a i årets stora grand slam-turnering på gräset utanför London.

I semifinal, Williams elfte i sin 20-åriga proffskarriär, väntar nu 13:e-seedade Julia Görges. Den 29-åriga tyskan vände också setunderläge till seger, 3–6, 7–5, 6–1, mot nederländskan Kiki Bertens, Johanna Larssons dubbelpartner.

En annan tidigare världsetta, Angelique Kerber, är också vidare till semifinal i Wimbledon. Den elfteseedade tyskan, en av favoriterna när de tio högst seedade spelarna redan försvunnit, vann i två raka set, 6–3, 7–5, mot 21-åriga ryskan Daria Kasatkina

Zoom

Angelique Kerber, Tyskland, i Wimbledon-kvartsfinalen mot Daria Kasatkina, Ryssland. Foto: Ben Curtis


30-åriga Kerber, som aldrig vunnit Wimbledon men var i final mot Williams 2016, ställs nu mot tolfteseedade Jelena Ostapenko, Lettland, som besegrade Dominika Cibulkova, Slovakien, med 7–5, 6–4 i sin kvartsfinal.

På herrsidan avancerade Juan Martín del Potro som siste man från den fjärde rundan. Den femteseedade argentinaren vann med 3–1 i set (7–6, 7–6, 5–7, 7–6) mot fransmannen Gilles Simon i en knappt fyra och en halv timme lång match som inleddes under måndagen men avslutades under tisdagen.

Del Potro ställs nu mot världsettan Rafael Nadal, Spanien, i kvartsfinal.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan