|

Henderson hoppas Modric har dålig kväll

NyhetsbildZoom
Jordan Henderson (till vänster) förbereder sig för semifinal. Dit har England tagit sig genom att slå Marcus Bergs Sverige. Foto: Fabrice Coffrini
Englands frammarsch i fotbolls-VM har fått fansen att drömma om ett nytt VM-guld. Men först ska laget ta sig till final och framför allt ta sig förbi Kroatien.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På onsdag kväll spelar England VM-semifinal mot Kroatien. För engelsmännen är det landets första VM-semifinal sedan 1990. I lördags besegrades Sverige i kvartsfinalen och det har fått de engelska fansen att drömma om ett VM-guld. Englands senaste VM-guld kom för 52 år sedan. På presskonferens inför kvällens match slog Englands tränare Gareth Southgate fast att guldet ligger långt bak i tiden.

– Inte ens jag kommer ihåg det. Som bäst njuter vi av vår fotboll och vi har ett av de yngsta lagen i turneringen. Dessutom hör vi till dem med minst erfarenhet, inför mästerskapet var vi inte säkra på hur långt vi skulle gå, säger Southgate enligt BBC.

Mittfältaren Jordan Henderson säger till BBC att semifinalen är en viktigt match, men laget ska inte göra den till någonting större än vad den är.

– Vi koncentrerar oss på vad vi vill göra och vad vi vill skapa. Så här långt har vi tagit en match i taget och det här är en stor match. Vi måste fokusera på jobbet framför oss.

VM-guldet på hemmaplan 1966 är också Englands enda. I och med att flera av förhandsfavoriterna har åkt ut redan nu, kan man också säga att England har en bra chans den här gången. Samtidigt är ändå inte kvällens motståndare Kroatien att leka med.

– För att vara ett litet land så har de producerat flera otroliga spelare. Vi känner till deras kvaliteter och det är ett massivt test för oss. På samma gång är vi i en VM-semifinal och vi förväntar oss ingenting annat än ett hårt motstånd, säger Southgate.

Också Henderson är imponerad av motståndet och framför allt stjärnspelaren Luka Modric.

– Jag kan inte avslöja vår spelplan, men jag har mött Modric några gånger. Det är en spelare i världsklass men förhoppningsvis har han en sämre kväll, säger Henderson till BBC.

Senast England spelade semifinal i ett mästerskap var i EM 1996. Då ingick Southgate i truppen och han ser likheter mellan då och nu.

– Känslan i gruppen påminner om den vi hade 1996. Men då hade vi mera erfarenhet och i laget fanns sex spelare som var lagkaptener i sina klubbar. Trots det har dagens lag tagit sig an turneringen på samma sätt, säger Southgate till BBC.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan