Virias omsättning var 53 miljoner euro under första halvåret

NyhetsbildZoom
Virias vd Mika Vihervuori är nöjd med första halvåret. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Under årets första sex månader var Virias resultat 18,6 miljoner euro på plus. Omsättningen uppgick till 53 miljoner euro. Enligt halvårsrapporten väntas koncernen vara vinstgivande också under resten av året.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Soliditeten uppgick till 63,8 procent under januari–juni.

Omsättningen har växt snabbt under början av året, till och med snabbare än ledningen hade vågat hoppas på. Köpet av aktiebolaget Bitfactor i mars bidrog starkt till att omsättningen ökade, men tillväxten har också skett organiskt.

I delårsrapporten förutspår vd Mika Vihervuori att tillväxten fortsätter under resten av året, eftersom orderstocken är stark.

Lönsamheten har naggats i kanten av kostnader av engångsnatur som krävts för att verksamheten ska utvecklas, nedskrivningar av lager och ökade personalkostnader. På plussidan finns de 26,3 miljoner euro som Viria fick då koncernen sålde aktier i DNA.

Zoom

Kvartalsresultaten är inte direkt jämförbara, bland annat på grund av olika företagsaffärer. Foto: Skärmklipp från Virias sajt

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan