Virias omsättning var 53 miljoner euro under första halvåret

NyhetsbildZoom
Virias vd Mika Vihervuori är nöjd med första halvåret. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Under årets första sex månader var Virias resultat 18,6 miljoner euro på plus. Omsättningen uppgick till 53 miljoner euro. Enligt halvårsrapporten väntas koncernen vara vinstgivande också under resten av året.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Soliditeten uppgick till 63,8 procent under januari–juni.

Omsättningen har växt snabbt under början av året, till och med snabbare än ledningen hade vågat hoppas på. Köpet av aktiebolaget Bitfactor i mars bidrog starkt till att omsättningen ökade, men tillväxten har också skett organiskt.

I delårsrapporten förutspår vd Mika Vihervuori att tillväxten fortsätter under resten av året, eftersom orderstocken är stark.

Lönsamheten har naggats i kanten av kostnader av engångsnatur som krävts för att verksamheten ska utvecklas, nedskrivningar av lager och ökade personalkostnader. På plussidan finns de 26,3 miljoner euro som Viria fick då koncernen sålde aktier i DNA.

Zoom

Kvartalsresultaten är inte direkt jämförbara, bland annat på grund av olika företagsaffärer. Foto: Skärmklipp från Virias sajt

Kommentarer
|

Nytt medlarbud i hamnkonflikten

Medlarna i den pågående hamnkonflikten har lämnat ett nytt bud till parterna. Svar ska lämnas på onsdag eftermiddag, den 20 februari.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan