|

Stefan Ingves: För tidigt att ändra kurs för Sveriges ekonomi

NyhetsbildZoom
Riksbankschef Stefan Ingves. Foto: Arkiv/TT/Anders Wiklund
Kursen ska vara oförändrad för svensk penningpolitik och fortsatt försiktighet är nödvändig. Det är riksbankschef Stefan Ingves syn, enligt protokollet från penningpolitiska mötet den 2 juli.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ingves poängterar att "inflationen numera är väl i linje med målet, men vårt uppdrag är att se till den fortsätter att utvecklas runt 2 procent."

Ledamöterna i Riksbankens direktion är dock oeniga och vice riksbankschef Henry Ohlsson reserverade sig och förordade en höjning av reporäntan till -0,25 procent i stället för nuvarande -0,50 procent.

I protokollet betonar Henry Ohlsson det goda ekonomiska läget i omvärlden och genom att inflationen legat kring målet på två procent är det dags att påbörja en normalisering av penningpolitiken.

Kommentarer
|

98,59 procent av Kotipizzas aktier säljs till norska Orkla

Nyhetsbild
Kotipizza Foto: Mikael Nybacka
I november lade norska Orkla ett bud på alla aktier i Kotipizza. När anbudstiden gick ut den 15 januari, hade ägare till 98,59 procent av aktierna tackat ja.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Annvi Gardberg arbetar med öppen mikrofon och totalt förtroende

Topeliuspriset 2019 tilldelas Yle-journalisten Annvi Gardberg. Hennes undersökande reportage om kolloidalt silver  fick myndigheterna att agera mot företagare som marknadsför skadliga produkter med påståenden om att de botar sjukdomar.

Nyhetsbild
Lokalt

Bengt Klemets utreder församlingsfusion i Pedersöre och Jakobstad

FÖRSAMLINGSFUSION Det blir Bengt Klemets som utreder fusionsalternativen inom Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet. Även om han officiellt utsågs i torsdags har han redan börjat samla material.

Nyhetsbild
Lokalt

Seniorboende fick tillstånd

KARLEBY Det planerade bostadsprojektet Hakalax Park och Hakalax Plaza får byggnadstillstånd.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan