|

Raija Toiviainen blir riksåklagare

NyhetsbildZoom
Raija Toiviainen.
Toiviainen har varit ställföreträdare för riksåklagaren och skött tjänsten som riksåklagare för viss tid i fjol och i år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Biträdande riksåklagare, vicehäradshövding Raija Toiviainen utnämndes på fredagen till riksåklagare från och med den 1 augusti.

Toiviainen kom till Riksåklagarämbetet år 1997 och har arbetat som statsåklagare och chef för internationella enheten. Sedan 2016 har Toiviainen varit biträdande riksåklagare. Tidigare har Toiviainen arbetat som tingsdomare och varit anställd vid Justitieministeriet.

Tjänsten som riksåklagare blev ledig då statsrådet sade upp den tidigare riksåklagaren i januari.

Det är president Sauli Niinistö som fattar beslut om utnämningen på framställning av statsrådet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan