|

Utrotningshotade noshörningar döda efter transport i Kenya

NyhetsbildZoom
En fyra veckor gammal noshörning med sin mamma Aziz. Dessa två lever dock på en djurpark i Pittsburgh, USA. Foto: Darrell Sapp/ Arkivbild
Sju av fjorton akut utrotningshotade spetsnoshörningar, också kända som svarta noshörningar, har dött efter att ha blivit flyttade mellan två olika nationalparker i södra Kenya.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Två källor inom Kenyas naturvårdsmyndighet bekräftar för AFP att sju av de flyttade noshörningarna dog. Det är oklart vad som orsakade deras död.

Att utrotningshotade djur flyttas mellan nationalparker på detta sätt innebär i många fall att de sövs under resan, vilket är förknippat med risker. Men att så många som hälften av de djur som transporteras dör är mycket ovanligt.

På uppdrag av turistminister Najib Balala transporterades de fjorton spetsnoshörningarna mellan nationalparkerna Lake Nakaru och Tsavo East i juni. Han har ännu inte kommenterat händelsen.

Organisationen Save the Rhino – Rädda noshörningen – uppskattar att det finns omkring 5 500 svarta noshörningar i världen. Alla finns i Afrika, varav drygt 750 i Kenya.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan