|

Utrotningshotade noshörningar döda efter transport i Kenya

NyhetsbildZoom
En fyra veckor gammal noshörning med sin mamma Aziz. Dessa två lever dock på en djurpark i Pittsburgh, USA. Foto: Darrell Sapp/ Arkivbild
Sju av fjorton akut utrotningshotade spetsnoshörningar, också kända som svarta noshörningar, har dött efter att ha blivit flyttade mellan två olika nationalparker i södra Kenya.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Två källor inom Kenyas naturvårdsmyndighet bekräftar för AFP att sju av de flyttade noshörningarna dog. Det är oklart vad som orsakade deras död.

Att utrotningshotade djur flyttas mellan nationalparker på detta sätt innebär i många fall att de sövs under resan, vilket är förknippat med risker. Men att så många som hälften av de djur som transporteras dör är mycket ovanligt.

På uppdrag av turistminister Najib Balala transporterades de fjorton spetsnoshörningarna mellan nationalparkerna Lake Nakaru och Tsavo East i juni. Han har ännu inte kommenterat händelsen.

Organisationen Save the Rhino – Rädda noshörningen – uppskattar att det finns omkring 5 500 svarta noshörningar i världen. Alla finns i Afrika, varav drygt 750 i Kenya.

Kommentarer
|

Förslag i Danmark: Gränskontroll mot Sverige

Nyhetsbild
Svensk polis vid gränskontrollen på Öresundsbron. Arkivbild. Foto: Erland Vinberg/TT
En gränskontroll mot Sverige skulle förhindra att kriminalitet tar sig in i Danmark, anser Dansk Folkeparti.Nu lägger partiet fram ett förslag om utökade gränskontroller, skriver DR.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan