|

Sjätte natten med oroligheter i Nordirland

NyhetsbildZoom
En brand som uppstått till följd av oroligheterna i Londonderry i Nordirland Foto: Aoife Moore
För sjätte natten i rad har oroligheter brutit ut i Londonderry i Nordirland. Polisen säger att "terrorister" uppviglar barn och ungdomar att kasta brandbomber, tegelstenar och flaskor mot polisen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Storbritanniens Nordirlandminister Karen Bradley säger i ett uttalande att "en liten minoritet" ligger bakom de "oacceptabla våldsamheterna". Även de fem största katolska och protestantiska partierna i Nordirland har i ett sällsynt gemensamt uttalande fördömt attackerna.

Våldsamheter flammar ofta upp i Nordirland kring den 12 juli varje år i samband med den traditionella protestantiska paraden till minne av att den protestantiske kungen Vilhelm av Oranien besegrade katolikerna i slaget vid Boyne 1690. Nordirlands katoliker uppfattar paraden som en provokation.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan