|

Porschen från "Bron" såld

NyhetsbildZoom
Sofia Helin sitter i den Porsche som användes av hennes rollfigur Saga Noren i tv-serien Bron. Foto: WaterAid / Sam James
Under fredagen såldes tv-polisen Saga Noréns olivgröna Porsche 911S på auktion.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Slutpriset landade på 125 000 pund, ungefär 141 000 euro, och hela summan går till välgörenhetsorganisationen Wateraid, som arbetar för att fler människor i världen ska få tillgång till rent vatten.

Sofia Helin, som spelar Saga Norén i tv-serien "Bron" och även är ambassadör för Wateraid, var på plats under auktionen för att lämna över nycklarna till den nya ägaren.

– Vi är mer än nöjda, bilen köptes ju för en tiondel av priset. Jag är djupt tacksam för de här pengarna som kommer att göra stor skillnad för många människor. När 800 barn om dagen dör till följd av smutsigt dricksvatten så måste vi agera, säger Sofia Helin till TT.

Värd för auktionen var det brittiska evenemanget Goodwood Festival of Speed.

Kommentarer
|

De kan gå till final i Melodifestivalen

Nyhetsbild
Rebecka Karlsson framför sitt bidrag "Who I Am" i Melodifestivalens tredje deltävling i Tegera Arena på lördagen. Foto: Claudio Bresciani / TT
Det räckte inte ända fram för The Lovers of Valdaro och Omar Rudberg i årets tredje deltävling i Melodifestivalen. De kvarvarande fem deltagarna tampas nu om två direktplatser till finalen i Stockholm och två platser i Andra chansen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan