|

Porschen från "Bron" såld

NyhetsbildZoom
Sofia Helin sitter i den Porsche som användes av hennes rollfigur Saga Noren i tv-serien Bron. Foto: WaterAid / Sam James
Under fredagen såldes tv-polisen Saga Noréns olivgröna Porsche 911S på auktion.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Slutpriset landade på 125 000 pund, ungefär 141 000 euro, och hela summan går till välgörenhetsorganisationen Wateraid, som arbetar för att fler människor i världen ska få tillgång till rent vatten.

Sofia Helin, som spelar Saga Norén i tv-serien "Bron" och även är ambassadör för Wateraid, var på plats under auktionen för att lämna över nycklarna till den nya ägaren.

– Vi är mer än nöjda, bilen köptes ju för en tiondel av priset. Jag är djupt tacksam för de här pengarna som kommer att göra stor skillnad för många människor. När 800 barn om dagen dör till följd av smutsigt dricksvatten så måste vi agera, säger Sofia Helin till TT.

Värd för auktionen var det brittiska evenemanget Goodwood Festival of Speed.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan