|

Kerber snuvade Williams på historiska segern

NyhetsbildZoom
Angelique Kerber vann Wimbledon-finalen mot Serena Williams. Foto: Ben Curtis
Serena Williams jagade en historisk 24:e grand slam-titel i karriären. Men amerikanskan gick inte att känna igen i Wimbledon-finalen. Tyskan Angelique Kerber skrällvann i två raka set, 6–3, 6–3. – En dröm som blir sann, säger Kerber i segerintervjun.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Serena Williams är tillbaka på den stora tennisscenen efter drygt ett års frånvaro på grund av barnafödsel. Tennisstjärnan kallade bedriften att direkt ta sig till en grand slam-final för "onormal" men tanke på de komplikationer, och många operationer, som hennes förlossning innebar.

I Wimbledon, som Williams vunnit sju gånger tidigare, övertygade hon fram till finalen. Men väl där hade Williams stora problem med spelet.

– Det har varit en fantastisk turnering för mig, att ha kommit så här långt. Jag kan inte vara besviken. Jag har så mycket att se fram emot och har precis börjat. Jag spelade för alla mammor där ute, jag försökte verkligen, säger Williams.

Tyskan Angelique Kerber, elfteseedad i turneringen, förlorade finalen mot Williams 2016. Men nu två år senare tog hon kommandot direkt. Kerber vann första set med 6–3 och i andra set tog hon ett stort grepp om matchen när hon bröt Williams serve till ledning 4–2.

30-åriga Kerber kunde sedan vinna setet med 6–3.

Segern i Wimbledon innebar hennes tredje grand slam-titel. Hon vann Australian Open och US Open 2016.

– En dröm som blir sann. Jag visste att jag var tvungen att spela min bästa tennis mot en mästare som Serena. Nu tog jag andra chansen här, säger Kerber.

Zoom

Novak Djokovic är klar för final i Wimbledon. Foto: Tim Ireland


På herrsidan tog serben Novak Djokovic den andra finalplatsen. Detta efter att ha spelat två dagar mot spanjoren Rafael Nadal. Den långa semifinalsdrabbningen mot Nadal slutade 6–4, 3–6, 3–6, 10–8 i serbisk favör.

– Det är den här typen av matcher man lever för, säger Djokovic.

Vid 9–8 i femte set fick Nadal inte bara en, utan tre matchbollar, mot sig.

Då kunde inte ens Franska mästerskapsmästaren resa sig ännu en gång. Nadal slog utanför, och Djokovic kunde sträcka armarna i luften.

– Jag får lite av en flashback på mina senaste 15 månader. Allt jag gjort för att komma hit och nu slå en av världens bästa spelare efter en av de längsta matcher jag spelat, över två dagar. Det är svårt att beskriva känslorna, säger Djokovic till Eurosport.

I söndagens final väntar Kevin Anderson.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan