|

Djokovics första grand slam-titel på två år

NyhetsbildZoom
Novak Djokovic vinner Wimbledon 2018. Foto: Ben Curtis
Novak Djokovic har tvivlat på sin förmåga att ta sig tillbaka till toppen. Med sin fjärde Wimbledon-titel, och första grand slam-vinst på två år, behöver han inte göra det längre. Serben vann finalen mot Kevin Anderson i tre raka set.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Novak Djokovic höll för favorittrycket i Wimbledon-finalen, som han inledde väldigt starkt. Det första setet (6–2) tog han slut på redan efter 29 minuter och även i det andra setet gav han bara bort två game till sin sydafrikanska motståndare. Till slut vann han matchen med 6–2, 6–2, 7–6.

– Det känns helt fantastiskt. För första gången i livet har jag någon som skriker "pappa, pappa" här. Jag hade hoppats att det här skulle hända så att han fick vara med och se mig ta hem en pokal live, säger Djokovic om att ha sin son på läktarplats.

Djokovic, som vunnit Wimbledon 2011, 2014 och 2015 tidigare, tog sin fjärde seger i grästurneringen. Det var också serbens första grand slam-titel sedan segern i Franska mästerskapen 2016.

31-åringen erkänner att han tvivlat på att han kan komma tillbaka till den höga nivån han haft tidigare.

– Ja, det har funnits ögonblick av tvivel, frustation och besvikelse, där man frågat sig om man vill fortsätta, har han tidigare sagt enligt AFP.

"Är allt det historia nu?", fick han sedan som fråga i segerintervjun.

– Haha, det är lätt att prata nu... Men jag har haft tillit till processen och till mig själv. Alla som supportrat mig under de åren som inte varit så lätta förtjänar ett stort tack, säger han.

Djokovics problem startade ifjol, och en armbågsskada i Wimbledon tvingade honom att lämna kvartsfinalen och sedan slopa hela 2017.

– Jag visste inte om jag kunde ta mig tillbaka till den här nivån. Men det finns ingen bättre plats att göra comeback än den här. Det är en helig plats för tennisen.

I år är Djokovic rankad först som 21:a i världen, vilket gör honom till den lägst rankade vinnaren i turneringen sedan 2001.

Grand slam-titeln är hans 13:e totalt.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Utvisningarna stod Muik dyrt

ISHOCKEY Muik Hockey blev utan poäng i hemmahallen i helgen. Spelarna höll nästan jämna steg med D-Kiekko i två perioder, men i slutändan stod utvisningarna laget dyrt. Nykarlebylaget förlorade med 1–5 (1–1, 0–1, 0–3)

Nyhetsbild
Inrikes

Polisen ber om ursäkt efter att fel familj fick dödsbud

Under natten till lördag dog en man i polishäktet i Lahtis. Under söndagskvällen bad Polisinrättningen i Tavastland om ursäkt efter att ha informerat fel familj om mannen död.

Nyhetsbild
Lokalt

Vasa sjukvårdsdistrikt reser till Australien för 15 600 euro

VASA I oktober åker fyra representanter för Vasa sjukvårdsdistrikt till Australien för att delta i en kongress. Totalt kostar resan drygt 15 000 euro.

Nyhetsbild
Sport

GBK fick sin revansch - slog KuFu med 3-1

Fotboll Fjärde gången gillt. GBK lyckades äntligen besegra Kuopiolaget KuFu-98.

Mest läst senaste veckan