|

Djokovics första grand slam-titel på två år

NyhetsbildZoom
Novak Djokovic vinner Wimbledon 2018. Foto: Ben Curtis
Novak Djokovic har tvivlat på sin förmåga att ta sig tillbaka till toppen. Med sin fjärde Wimbledon-titel, och första grand slam-vinst på två år, behöver han inte göra det längre. Serben vann finalen mot Kevin Anderson i tre raka set.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Novak Djokovic höll för favorittrycket i Wimbledon-finalen, som han inledde väldigt starkt. Det första setet (6–2) tog han slut på redan efter 29 minuter och även i det andra setet gav han bara bort två game till sin sydafrikanska motståndare. Till slut vann han matchen med 6–2, 6–2, 7–6.

– Det känns helt fantastiskt. För första gången i livet har jag någon som skriker "pappa, pappa" här. Jag hade hoppats att det här skulle hända så att han fick vara med och se mig ta hem en pokal live, säger Djokovic om att ha sin son på läktarplats.

Djokovic, som vunnit Wimbledon 2011, 2014 och 2015 tidigare, tog sin fjärde seger i grästurneringen. Det var också serbens första grand slam-titel sedan segern i Franska mästerskapen 2016.

31-åringen erkänner att han tvivlat på att han kan komma tillbaka till den höga nivån han haft tidigare.

– Ja, det har funnits ögonblick av tvivel, frustation och besvikelse, där man frågat sig om man vill fortsätta, har han tidigare sagt enligt AFP.

"Är allt det historia nu?", fick han sedan som fråga i segerintervjun.

– Haha, det är lätt att prata nu... Men jag har haft tillit till processen och till mig själv. Alla som supportrat mig under de åren som inte varit så lätta förtjänar ett stort tack, säger han.

Djokovics problem startade ifjol, och en armbågsskada i Wimbledon tvingade honom att lämna kvartsfinalen och sedan slopa hela 2017.

– Jag visste inte om jag kunde ta mig tillbaka till den här nivån. Men det finns ingen bättre plats att göra comeback än den här. Det är en helig plats för tennisen.

I år är Djokovic rankad först som 21:a i världen, vilket gör honom till den lägst rankade vinnaren i turneringen sedan 2001.

Grand slam-titeln är hans 13:e totalt.

Kommentarer
Andra läser just nu
|

Krutet vått för Muik Hockey

Nyhetsbild
Aleksandrs Smirnovs gör sig beredd att ladda bössan när fjärde kedjan är på isen med Jimmy Sigfrids, Erik Backlund och Joel Nyqvist. Foto: Glenn Hägg
När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Jaro fick SJK att svettas - Ny spelare klar

FOTBOLL Jaro bjöd på bra motstånd mot Alexei Eremenkos SJK och förlorade bara med 1-2 (1-2) inför 408 åskådare i Tellushallen. Tränarna var ense om vem som övertygade mest. En testspelare blev också klar för Jaro.

Nyhetsbild
Lokalt

Fest invigde jubileumsåret i Kronoby

KRONOBY Kronoby fyller 50 och firade med jubileumsfest på lördagen i en nästan fullsatt festsal i Ådalens skola.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Nyhetsbild
Sport

Krutet vått för Muik Hockey

ISHOCKEY När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.

Mest läst senaste veckan