Novak Djokovic höll för favorittrycket i Wimbledon-finalen, som han inledde väldigt starkt. Det första setet (6–2) tog han slut på redan efter 29 minuter och även i det andra setet gav han bara bort två game till sin sydafrikanska motståndare. Till slut vann han matchen med 6–2, 6–2, 7–6.

– Det känns helt fantastiskt. För första gången i livet har jag någon som skriker "pappa, pappa" här. Jag hade hoppats att det här skulle hända så att han fick vara med och se mig ta hem en pokal live, säger Djokovic om att ha sin son på läktarplats.

Djokovic, som vunnit Wimbledon 2011, 2014 och 2015 tidigare, tog sin fjärde seger i grästurneringen. Det var också serbens första grand slam-titel sedan segern i Franska mästerskapen 2016.

31-åringen erkänner att han tvivlat på att han kan komma tillbaka till den höga nivån han haft tidigare.

– Ja, det har funnits ögonblick av tvivel, frustation och besvikelse, där man frågat sig om man vill fortsätta, har han tidigare sagt enligt AFP.

"Är allt det historia nu?", fick han sedan som fråga i segerintervjun.

– Haha, det är lätt att prata nu... Men jag har haft tillit till processen och till mig själv. Alla som supportrat mig under de åren som inte varit så lätta förtjänar ett stort tack, säger han.

Djokovics problem startade ifjol, och en armbågsskada i Wimbledon tvingade honom att lämna kvartsfinalen och sedan slopa hela 2017.

– Jag visste inte om jag kunde ta mig tillbaka till den här nivån. Men det finns ingen bättre plats att göra comeback än den här. Det är en helig plats för tennisen.

I år är Djokovic rankad först som 21:a i världen, vilket gör honom till den lägst rankade vinnaren i turneringen sedan 2001.

Grand slam-titeln är hans 13:e totalt.