|

Hemmaförare kvaletta

NyhetsbildZoom
Sebastian Vettel bemästrade regnet på Hockenheim. På söndag startar Ferrariföraren från pole position. Foto: Lehtikuva/AFP
Hemmaföraren Sebastian Vettel slog till i sin sista körning i kvalet och fällde Valtteri Bottas från pole position på Hockehheim. Kimi Räikkönen var trea.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kvalet var tudelat för Mercedes. Medan stallets andreförare Valtteri Bottas höll till i den absoluta tätstriden stördes titeljagande Lewis Hamilton tekniska problem. Mercedesstallet fick inte bilen i skick igen och Hamilton tvingas nu starta från 14:e startrutan.

Det verkade länge som om Bottas skulle ta säsongens första pole position, men Vettel visade varför det är han som leder i VM-sammandraget. I sin sista körning för dagen rattade Vettel sin Ferrari till klar seger i tidskvalet och sin 55:e pole position sammanlagt.

Trots att Bottas får starta från första ledet var han inte helt nöjd.

– Det var en riktigt bra tid av mig. Jag gav precis allt. Vettel var bara lite för snabb i dag, säger Bottas till Yle.

– I tävlingen är starten avgörande. I själva loppet håller vi (Mercedes) samma fart som Ferrari, säger Bottas.

Kimi Räikkönen var inte han heller speciellt nöjd med sin placering.

– Som placering är tredje startrutan bra, men jag skulle ha haft chans till ännu bättre. På mitt första varv hade jag en liten sladd och var lite för försiktig på det andra varvet. Nu gäller det att bättra på under själva loppet, säger Räikkönen som kan förvänta sig en strikt stallorder på att försöka hålla Lewis Hamilton bakom sig möjligast länge och ge försprång till Vettel.

Rättat kl. 10.28. En tidigare version motiverade Hamiltons svaga kval med en utkörning. Orsaken var i själva verket motorproblem.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan