Svenska Yle: Riksdagsledamöter i Vasa valkrets tvivlar på landskapsval i vår

NyhetsbildZoom
Anna-Maja Henriksson är en av de som tvivlar på att landskapsvalet hålls i vår. Foto: Roni Rekomaa
Enligt Yle tvivlar sex riksdagsledamöter i Vasa valkrets på att landskapsvalet hålls i vår.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Många riksdagsledamöter i Vasa valkrets tror inte på att det hålls ett landskapsval i år. Det visar en enkät som Yle Pohjanmaa och Yle Kokkola skickat till alla 16 sittande ledamöter. Av de 16 som fick enkäten har 15 svarat på den.

Sex ledamöter tvivlar på att landskapsvalet hålls i år. Dessa är Joakim Strand (SFP), Maria Tolppanen (SDP), Mats Nylund (SFP), Anna-Maja Henriksson (SFP), Peter Östman (KD), Vesa-Matti Saarakkala (Blå).

De som är övertygade om att landskapsvalet ordnas i vår är de riksdagsledamöter som tillhör Centern.

Endast tre ledamöter har i enkäten tydligt svarat att de ställer upp i landskapsvalet om det hålls i vår: Antti Kurvinen (Centern), Mika Lintilä (Centern) och Paula Risikko (Saml).

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan