Elli Flén slutar som fullmäktigeordförande i Nykarleby

NyhetsbildZoom
Elli Flén. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Elli Flén (SFP) meddelade på måndagen att hon lämnar posten som stadsfullmäktiges ordförande i Nykarleby. Beslutet har att göra med hennes hälsa.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var inget lätt beslut att fatta, skriver Elli Flén i ett pressmeddelande. Hon har lett stadsfullmäktige i Nykarleby sedan 2015.

– Det har varit både roligt och givande att få axla förtroendet att leda Nykarlebyfullmäktige. Jag är heller inte den personen som lättvindigt kastar in handduken.

Hälsan har krånglat en längre tid, uppger Flén.

– Nu har jag nyligen fått veta att jag har mykoplasma. Samtidigt som det usla hälsotillståndet fick en förklaring insåg jag att jag måste dra ner på uppdragen. Nykarleby förtjänar en fullmäktigeordförande som hålls på benen.

Fullmäktiges vice ordförande Bo Kronqvist (SFP) sköter nu uppdraget tills en ny ordförande har valts.

Elli Flén fortsätter som ordinarie ledamot i stadsfullmäktige.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan