Byggstarten dröjer för våningshus – men intresse finns

NyhetsbildZoom
Här ska ett tvåvåningshus byggas, när är ännu oklart. Foto: Jenny Björklund
I fjol började ett planerat våningshus i Skutnäs marknadsföras, samtidigt inleddes planeringen av ett dylikt i Skata. Ännu gapar bägge tomterna tomma. Men inte alltför länge till, enligt byggföretagarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Planeringen av det bostadshus som ska byggas i hörnet av Skolgatan och Amerikagatan har dragit ut på tiden. I maj i fjol sade byggaren Kaj Häggblom på Byggnads K. Häggblom att marknadsföringen av de nya bostäderna snart skulle starta och att bygget eventuellt kunde inledas hösten 2017. Så blev inte fallet.

– Bygglovet blev klart först i våras och efter det är det ännu en del jobb med de övriga ritningarna. Det är inte bara att sparka i gång bygget. Vi har också flera entreprenader i centrum på gång, så just nu handlar det främst om tidsbrist, säger Häggblom.

Det planerade bostadshuset skulle vara i två våningar och rymma tio lägenheter på drygt 30 till 80 kvadratmeter.

– Så sent som i förra veckan blev jag uppringd av en som var intresserad av en bostad. Jag vet inte ännu när det blir någon byggstart, men troligtvis kan vi börja marknadsföra bostäderna under vinterns lopp.

Zoom

Fyra våningar högt ska våningshuset Westend bli. Foto: Jenny Björklund


Även i korsningen av Skutnäsgatan och Vestersundsgatan står en tomt i väntan på våningshus. Bygglovet beviljades i mars i fjol och huset marknadsförs redan av fastighetsmäklare. Om det kommit in några reserveringar ännu känner Petri Keski-Kuru, som är vd på ansvariga byggföretaget Pedecon, inte till.

– Men jag vet att det finns ett stort intresse, säger han.

Det planerade bostadshuset, som går under namnet Westend, är i fyra våningar och rymmer även det tio lägenheter. Lägenheterna i de tre första våningarna är treor och fyror. Högst upp planeras en takvåning.

– Så ser det ut i dagsläget, men vi kommer också att kolla med köparna vad de har för önskemål.

Planen är att beslut gällande byggstarten ska tas inom augusti månad.

– Allt är i stort sett klart för att börja bygga, men det hänger också på vilka andra beställningsarbeten vi har. Jag vill gärna se att byggandet kommer i gång innan vintern, säger Keski-Kuru.

Kommentarer

Jakobstad samarbetar gärna om idrottshallar

Nyhetsbild
Jakobstad öppnar för regionalt samarbete kring simhallen som även används flitigt av de som bor i Pedersöre, Larsmo och Nykarleby. Foto: Malin Henricson/Arkiv
Jakobstads två högsta tjänstemän ger grönt ljus för förslaget från Pedersöre att samarbeta kring större idrottshallar.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Släpper skiva och framför kultverk på Nordgrens födelsedag

KARLEBY "As in a dream" heter albumet som Juha Kangas och MÖK släpper samma dag som man firar att orkesterns framlidne huskompositör PH Nordgren skulle ha fyllt 75 år.

Nyhetsbild
Lokalt

Jakobstad samarbetar gärna om idrottshallar

JAKOBSTAD/PEDERSÖRE. Jakobstads två högsta tjänstemän ger grönt ljus för förslaget från Pedersöre att samarbeta kring större idrottshallar.

Nyhetsbild
Lokalt

WHO listar vaccinmotstånd som hälsofara

HÄLSA Vaccinmotståndet riskerar den framgångsrika bekämpningen av smittosamma sjukdomar, bedömer WHO. De senaste åren har mässlingsfallen ökat med nästan en tredjedel.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan