Byggstarten dröjer för våningshus – men intresse finns

NyhetsbildZoom
Här ska ett tvåvåningshus byggas, när är ännu oklart. Foto: Jenny Björklund
I fjol började ett planerat våningshus i Skutnäs marknadsföras, samtidigt inleddes planeringen av ett dylikt i Skata. Ännu gapar bägge tomterna tomma. Men inte alltför länge till, enligt byggföretagarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Planeringen av det bostadshus som ska byggas i hörnet av Skolgatan och Amerikagatan har dragit ut på tiden. I maj i fjol sade byggaren Kaj Häggblom på Byggnads K. Häggblom att marknadsföringen av de nya bostäderna snart skulle starta och att bygget eventuellt kunde inledas hösten 2017. Så blev inte fallet.

– Bygglovet blev klart först i våras och efter det är det ännu en del jobb med de övriga ritningarna. Det är inte bara att sparka i gång bygget. Vi har också flera entreprenader i centrum på gång, så just nu handlar det främst om tidsbrist, säger Häggblom.

Det planerade bostadshuset skulle vara i två våningar och rymma tio lägenheter på drygt 30 till 80 kvadratmeter.

– Så sent som i förra veckan blev jag uppringd av en som var intresserad av en bostad. Jag vet inte ännu när det blir någon byggstart, men troligtvis kan vi börja marknadsföra bostäderna under vinterns lopp.

Zoom

Fyra våningar högt ska våningshuset Westend bli. Foto: Jenny Björklund


Även i korsningen av Skutnäsgatan och Vestersundsgatan står en tomt i väntan på våningshus. Bygglovet beviljades i mars i fjol och huset marknadsförs redan av fastighetsmäklare. Om det kommit in några reserveringar ännu känner Petri Keski-Kuru, som är vd på ansvariga byggföretaget Pedecon, inte till.

– Men jag vet att det finns ett stort intresse, säger han.

Det planerade bostadshuset, som går under namnet Westend, är i fyra våningar och rymmer även det tio lägenheter. Lägenheterna i de tre första våningarna är treor och fyror. Högst upp planeras en takvåning.

– Så ser det ut i dagsläget, men vi kommer också att kolla med köparna vad de har för önskemål.

Planen är att beslut gällande byggstarten ska tas inom augusti månad.

– Allt är i stort sett klart för att börja bygga, men det hänger också på vilka andra beställningsarbeten vi har. Jag vill gärna se att byggandet kommer i gång innan vintern, säger Keski-Kuru.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan