|

Vettel snabbast på träning i Ungern – Mercedes långt efter

NyhetsbildZoom
Sebastian Vettel visade att han är sugen på revansch efter den snöpliga utkörningen i Tyskland i söndags. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Christof Stache
Red Bull-förarna var vassa, men Ferraris Sebastian Vettel var ännu snabbare på fredagen när det andra träningspasset inför Ungerns GP genomfördes.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tysken Sebastian Vettel visade att han skakat av sig förra helgens krasch i Hockenheim när det var dags för träningskörning på Hungaroring på fredagen. Vettel klockades för den snabbaste tiden under det andra träningspasset, före Red Bulls Max Verstappen (+0,074) och Daniel Ricciardo (+0,227), medan stallkamraten Kimi Räikkönen (+0,319) var fjärde snabbast.

Mercedes har en del att fundera på inför lördagens kval då Lewis Hamilton (+0,753) och Valtteri Bottas (+1,034), femte och sjätte, var rejält långsammare än Vettel. Men enligt den officiella rapporten från träningen körde varken britten Hamilton, som leder VM-serien sjutton poäng före Vettel, eller Bottas med öppna spjäll, vilket tyder på att det blir ett ovisst kval.

Ricciardo var snabbast när det första träningspasset kördes, medan Vettel (+0,079) kilade in före Verstappen (+0,088). Efter dem var ordningen den samma – Räikkönen (+0,335), Hamilton (+0,423) och Bottas (+0,857).

– Ungerns bana är alltid väldigt annorlunda jämfört med de andra. Hettan har bara börjat göra sig gällande och nu anpassar vi oss till omständigheterna och hur däcken fungerar här. Förhoppningsvis ska vi vara redo när det blir dags för kval, sa Mercedes stallchef Toto Wolff under presskonferensen efter det första träningspasset.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan