|

Metallica bestämmer låtlistan efter Spotify

NyhetsbildZoom
Metallica ändrar sin låtlista efter vilka låtar som spelas på Spotify i den aktuella staden, enligt Spotifys vd Daniel Ek. Arkivbild. Foto: Kathy Kmonicek
Metallica har gjort sig kända för att aldrig framföra exakt samma låtlista under sina olika konserter. Nu hävdar Spotifys vd Daniel Ek att bandet ändrar om bland låtarna beroende på vilka som är populära i den stad där de framträder, skriver Quartz.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi har ett band som Metallica, som ändrar sin låtlista från stad till stad, bara genom att titta på data från Spotify för att se vilken den mest populära låten är i den staden. Artister har aldrig tidigare kunnat förstå sin publik så väl som nu, säger han enligt nätmagasinet.

Metallicas trummis Lars Ulrich har tidigare sagt i intervjuer att han alltid ändrar sex till åtta låtar inför kvällens gig för att ge publiken en ny upplevelse. Han bekräftar i en intervju med en lokal radiostation i Baltimore att han till exempel går efter vilka låtar som spelas på radion i den aktuella staden och vilka låtar man spelat där tidigare.

Representanter för gruppen har inte bekräftat att man använder data från just Spotify i syftet att bestämma låtlistan.

Kommentarer
|

Kort men kärt möte mellan Rinne och Löfven: ”Vi är gamla vänner”

Nyhetsbild
Antti Rinne hälsade på partikollegan Stefan Löfven i Stockholm på tisdagen. Foto: Heidi Hakala/SPT
Det är inte bara två socialdemokratiska statsministrar som möts när Antti Rinne för första gången besöker Sverige i egenskap av statsminister, utan även två gamla vänner. Stefan Löfven gläds åt att ha en allierad både i Norden och EU.

Mest läst senaste veckan