|

Tänak höll undan och vann Finlands VM-rally

NyhetsbildZoom
Stallchefen Tommi Mäkinen var snabbt framme och gratulerade Ott Tänak som dominerade det finländska VM-rallyt. Foto: Lehtikuva/Markku Ulander
En perfekt helg. Så beskriver esten Ott Tänak VM-rallyt på vägarna kring Jyväskylä.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ott Tänak och hans kartläsare Martin Järveoja ställde till med estfest i Finlands VM-rally.

Toyota-föraren Tänak hade ledningen inför söndagens avslutande sträckor och avslutade rallyt genom att vara snabbast på den sista sträckan.

– Hur skulle jag kunna klaga på något? En perfekt helg för oss, säger Tänak till rallyts webbplats.

– Första dagen var riktigt tuff, men sedan började vi dra ifrån. Teamet har varit perfekt, förberedelserna var perfekta, vi fick till det precis som vi önskade och har haft bra stöd hela tiden. Det är genom samarbete man uppnår sådant här. Hela teamet gör jobbet och jag ger alltid allt jag har.

Norrmannen Mads Östberg (Citroën) blev tvåa, 32.7 sekunder efter Tänak, och trean Jari-Matti Latvala (Toyota) var 35,5 sekunder efter vinnaren.

Belgaren Thierry Neuville (Hyundai) leder VM-serien med sina 153 poäng, före Fords fransman Sébastien Ogier som har skrapat ihop 132 poäng. Tänak knappade in på toppduon och är den tredje föraren som når över hundra poäng (107) den här säsongen.

Följande VM-deltävling körs i Tyskland i mitten av augusti.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan