|

Fler insamlingspunkter på Ekorosks område

NyhetsbildZoom
Ekorosk. Foto: Arkiv
Ekorosks område får fler insamlingspunkter för plast.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är Finlands Förpackningsåtervinning Rinki Ab som upprätthåller insamlingspunkterna. Rinki är handelns och industrins företag som ska verkställa producentansvaret för förpackningar. Ekorosk har kontaktat Rinki, som kommer att utöka sina plastinsamlingspunkter i området i höst. Sammanlagt kommer området få sex nya insamlingspunkter och dessa kommer att placeras i Nykarleby, Pedersöre, Kronoby, Larsmo, Kaustby och Kauhava. Därtill kommer Ekorosk att ordna två kompletterande plastinsamlingspunkter på återvinninsstationerna i Vetil och Evijärvi. Målsättningen är att de nya plastinsamlingspunkterna är i bruk innan oktober.

– Vi är glada att vi på detta vis får vi en plastinsamlingspunkt i varje kommun på vårt verksamhetsområde, säger Michael Östman, vd för Ekorosk.

Hittills har Rinki upprätthålligt endast tre insamlingspunkter för förpackningsplast på Ekorosks område. Av dessa har en funnits i Jakobstad och två i Karleby. Flera kommuner och Österbottens avfallsnämnd har upplevt insamlingen som otillräcklig och man har därför bett Ekorosk att utreda möjligheterna att komplettera den områdesvisa insamlingen av förpackningsplast.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan