|

Fler insamlingspunkter på Ekorosks område

NyhetsbildZoom
Ekorosk. Foto: Arkiv
Ekorosks område får fler insamlingspunkter för plast.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är Finlands Förpackningsåtervinning Rinki Ab som upprätthåller insamlingspunkterna. Rinki är handelns och industrins företag som ska verkställa producentansvaret för förpackningar. Ekorosk har kontaktat Rinki, som kommer att utöka sina plastinsamlingspunkter i området i höst. Sammanlagt kommer området få sex nya insamlingspunkter och dessa kommer att placeras i Nykarleby, Pedersöre, Kronoby, Larsmo, Kaustby och Kauhava. Därtill kommer Ekorosk att ordna två kompletterande plastinsamlingspunkter på återvinninsstationerna i Vetil och Evijärvi. Målsättningen är att de nya plastinsamlingspunkterna är i bruk innan oktober.

– Vi är glada att vi på detta vis får vi en plastinsamlingspunkt i varje kommun på vårt verksamhetsområde, säger Michael Östman, vd för Ekorosk.

Hittills har Rinki upprätthålligt endast tre insamlingspunkter för förpackningsplast på Ekorosks område. Av dessa har en funnits i Jakobstad och två i Karleby. Flera kommuner och Österbottens avfallsnämnd har upplevt insamlingen som otillräcklig och man har därför bett Ekorosk att utreda möjligheterna att komplettera den områdesvisa insamlingen av förpackningsplast.

Kommentarer
|

Yrkeshögskolan Novia erbjuder engelskspråkig masterutbildning inom kultur

Utbildningen riktar sig i huvudsak till yrkesverksamma bild- och fotokonstnärer inom den visuella och audiovisuella konsten.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Annvi Gardberg arbetar med öppen mikrofon och totalt förtroende

Topeliuspriset 2019 tilldelas Yle-journalisten Annvi Gardberg. Hennes undersökande reportage om kolloidalt silver  fick myndigheterna att agera mot företagare som marknadsför skadliga produkter med påståenden om att de botar sjukdomar.

Nyhetsbild
Lokalt

Bengt Klemets utreder församlingsfusion i Pedersöre och Jakobstad

FÖRSAMLINGSFUSION Det blir Bengt Klemets som utreder fusionsalternativen inom Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet. Även om han officiellt utsågs i torsdags har han redan börjat samla material.

Nyhetsbild
Lokalt

Seniorboende fick tillstånd

KARLEBY Det planerade bostadsprojektet Hakalax Park och Hakalax Plaza får byggnadstillstånd.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan