|

Viktiga poäng står på spel när VPS gästas av FC Lahti

NyhetsbildZoom
Juha Hakola har varit en av FM-ligans bästa spelare den här säsongen. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
VPS får tillbaka en nyckelspelare i och med att vänsteryttern Juha Hakola är tillbaka i startelvan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter en matchfri vecka är VPS tillbaka i aktion i Sandviken. Juha Hakola vilades som försiktighetsåtgärd i bortamatchen mot KuPS för en dryg vecka sedan, men är tillbaka i hetluften i kväll. Viktigt för VPS – Hakola har gjort sex mål och spelat fram till sju den här säsongen och därmed varit direkt involverad i hälften av lagets 26 ligamål.

Lagkaptenen Sebastian Strandvall tvingas stå över eftersom han samlat på sig fem varningar och därmed är avstängd i en match. Aubrey David återvänder i sin tur till startelvan i stället för Hindrek Ojamaa, som han bytte av i andra halvlek mot KuPS.

Samu Volotinen, som hållit nollan i tre av VPS fyra senaste matcher, får fortsatt förtroende i målet.

VPS ser ut att ställa upp med en 4–2–3–1-uppställning med David som högerback och Joonas Vahtera eller Juho Lähde bakom spetsen Douglas Caé.

VPS ligger fjärde i ligatabellen – en poäng före femman FC Lahti som har en match mindre spelad.

VPS preliminära startelva: Samu Volotinen – Jesper Engström, Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Aubrey David – Omar Jama, Jerry Voutilainen – Juha Hakola, Joonas Vahtera, Juho Lähde – Douglas Caé.

På bänken: Marko Meerits (mv), Hindrek Ojamaa, Leevi Mäkilä, Momodou Sarr, Steven Morrissey, Samu Alanko, Ibrahima Gueye.

Avspark 18.30 i Sandviken.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan