|

Murrays andra seger på ett år

NyhetsbildZoom
Andy Murray är tillbaka som vinnare igen. Foto: Carolyn Kaster/AP/TT
Förre världsettan Andy Murray besegrade Mackenzie McDonald i Washingtons ATP-turnering. Det var brittens andra seger på ett år. – Det var skönt, säger Murray.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter att ha förlorat första set kämpade sig den numera 832-rankade Andy Murray tillbaka och kunde vinna med setsiffrorna 3–6, 6–4, 7–5.

Murray fick kämpa i två och en halv timme för att ta sig vidare till andra omgången.

– Det var en tuff match, det hade kunnat gå åt båda hållen. Det var skönt att jag tog den ändå, säger Murray efter sin andra seger på ett år.

– Jag har inte spelat i mörker och strålkastarljus på ett bra tag och jag kände att min rytm i spelet var lite sådär.

Orsaken till Murrays magra segerfacit, och att han inte spelat på hardcourt sedan mars förra året, är att 31-åringen spelat sparsamt sedan han kom tillbaka från den långa skadefrånvaro som höll honom borta från tennisen i elva månader.

Murray drog sig tidigare i sommar ur grand slam-turneringen Wimbledon för att återhämta sig och göra sig redo för hardcourt-säsongen.

Nu ställs han mot landsmannen Kyle Edmund, som tidigare i somras slog ut Murray i ATP-turneringen i Eastbourne, i nästa omgång.

– Jag kommer att behöva spela betydligt bättre om jag ska ha någon chans i den matchen, mer aggressivitet, säger Murray.

Storstjärnor som Rafael Nadal och Novak Djokovic har kritiserat att man börjat klocka spelarna mellan bollarna. Men Murray hyllar den nya regeln som används i Washington och som även kommer att tillämpas i US Open om en månad.

– Utan den hade det här varit en tre timmar lång match. Det är en positiv förändring för tennisen, säger han.

Den nya regeln tillåter max 25 sekunders vila mellan de spelade poängen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan