|

Williams chockförlust – ut i första omgången

NyhetsbildZoom
Serena Williams, till vänster, fick se sig besegrad redan i den första omgången i San Jose av brittiskan Johanna Konta, till höger. Foto: Tony Avelar/AP/TT
Det tog stopp redan i första omgången i WTA-turneringen i San Jose, USA, för den forna världsettan Serena Williams. Den 23-faldiga grand slam-vinnaren åkte på en riktig chockförlust mot oseedade brittiskan Johanna Konta.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Serena Williams förlorade tolv raka game, setsiffrorna skrevs till förkrossande 1–6, 0–6 och matchen var över på 51 minuter.

– Hon (Konta) spelade bra i andra set och jag var inte vass nog i första. Då fick hon självförtroende och tog över och sedan rann det i väg kan man säga, säger Willams.

Det här var Williams första match sedan finalförlusten mot tyskan Angelique Kerber i grand slam-turneringen Wimbledon.

– Hon kom inte upp i sin normala nivå – inte ens i närheten. Jag försökte därför spela matchen på mina villkor och gjorde bara mitt bästa där ute, säger 48-rankade Konta.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan