|

Värmeböljan avtar – på måndag blir det svalare

NyhetsbildZoom
Augusti förblir varmt, men risken för regnskurar ökar. Foto: Santeri Jutila
Har du svårt att somna på grund av värmen? Från och med nästa vecka blir det svalare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fram till veckoslutet håller värmeböljan ett stadigt grepp om Finland. Under lördagen blir det varmt längs kusten med temperaturer på mellan 24–27 grader. I Österbotten finns det risk för regnskurar under både lördag och söndag. På flera håll i Österbotten utlovas åska på fredag.

Jourhavande meteorolog Marko Salmela på Meteorologiska institutet säger att temperaturen sjunker på måndagen. I Kustösterbotten blir det betydligt svalare. I Vasa- och Jakobstadstrakten rör sig temperaturen kring 15 grader i början av veckan.

– Nästa vecka är tillfälligt lite svalare. Temperaturen ser inte ut att stiga över 20 grader. Därefter blir det varmare igen.

I augusti förblir vädret varmt, men risken för regnskurar ökar.

– Det är fortfarande troligt att vi får högsommarvärme i augusti. Augusti ser ut att få normalt finskt sommarväder.

De tropiska nätterna ger också vika nästa vecka. Från och med måndag blir nätterna svalare. Nattemperaturen rör sig kring 15 grader.

Efter en historisk varm och torr julimånad kommer augusti med kallare temperaturer och regn. Redan i helgen börjar temperaturen sjunka, men det blir ändå över 20 grader varmt.

Uppdaterad 10:06: Uppdaterad med mer information om vädret i Österbotten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan