PITSITURNERINGEN Grupp B

• Sport – Pelicans 0–1 (0–0, 0–1)

Sport fick grepp om spelet i och med att Pelicans hade för mycket folk på isen och åkte på en utvisning redan efter 1.03. Örnarna fick till ett hyfsat powerplay, men blev utan utdelning.

Sport fick också träna boxplay i första perioden efter att Aleksi Ainali och Olavi Vauhkonen i tur och ordning åkt ut för hakning respektive tripping.

Spelet i boxplay fungerade bra och Sami Aittokallio i målet agerade lugnt och säkert.

Esten Robert Arrak hade Sports bästa chans i första perioden när han trampade loss mellan två backar efter bra förarbete av Roope Talaja. Men Arrak stördes precis då han skulle vispa pucken på mål.

Sport dominerade första fem i andra perioden totalt och ett ledningsmål var nära genom bland andra Joel Kiviranta.

Med fem minuter kvar gav Tony Sund bort pucken åt Artturi Toivola vid egna blå. Centern försökte lura Aittokallio med en dragning, men målvakten sträckte ut vänstra dynan och parerade.

Efter ytterligare Sport-dominans hade Pelicans övertaget i slutet. Sport tvingades till ett par icingar och med 37 sekunder kvar avgjorde yttern Severi Lahtinen med ett rappt handledsskott.

Eftersom Pelicans besegrade TPS med 2–0 i den första matchen i grupp B var straffläggningen efter matchen, som annars används som sista avgörande faktor vid jämnt skägg i gruppspelet, betydelselös då Lahtislaget säkrat semifinal. Arrak, kanadensaren T.J. Foster och Joel Kiviranta misslyckades, medan Pelicans-backen Oliwer Kaskis mål avgjorde straffläggningen.

Sport möter TPS klockan 14 och seger eller oavgjort innebär att örnarna spelar semifinal.