|

Sport hade övertaget – men öppnade Pitsi med förlust

NyhetsbildZoom
Joel Kiviranta var nära att näta i andra perioden. Foto: Arash Matin
Sport bjöd på bra boxplay och framfusigt spel i sin öppningsmatch i Pitsiturneringen. Men Pelicans avgjorde i matchens sista minut.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

PITSITURNERINGEN Grupp B

  • Sport – Pelicans 0–1 (0–0, 0–1)


Sport fick grepp om spelet i och med att Pelicans hade för mycket folk på isen och åkte på en utvisning redan efter 1.03. Örnarna fick till ett hyfsat powerplay, men blev utan utdelning.

Sport fick också träna boxplay i första perioden efter att Aleksi Ainali och Olavi Vauhkonen i tur och ordning åkt ut för hakning respektive tripping.

Spelet i boxplay fungerade bra och Sami Aittokallio i målet agerade lugnt och säkert.

Esten Robert Arrak hade Sports bästa chans i första perioden när han trampade loss mellan två backar efter bra förarbete av Roope Talaja. Men Arrak stördes precis då han skulle vispa pucken på mål.

Sport dominerade första fem i andra perioden totalt och ett ledningsmål var nära genom bland andra Joel Kiviranta.

Med fem minuter kvar gav Tony Sund bort pucken åt Artturi Toivola vid egna blå. Centern försökte lura Aittokallio med en dragning, men målvakten sträckte ut vänstra dynan och parerade.

Efter ytterligare Sport-dominans hade Pelicans övertaget i slutet. Sport tvingades till ett par icingar och med 37 sekunder kvar avgjorde yttern Severi Lahtinen med ett rappt handledsskott.

Eftersom Pelicans besegrade TPS med 2–0 i den första matchen i grupp B var straffläggningen efter matchen, som annars används som sista avgörande faktor vid jämnt skägg i gruppspelet, betydelselös då Lahtislaget säkrat semifinal. Arrak, kanadensaren T.J. Foster och Joel Kiviranta misslyckades, medan Pelicans-backen Oliwer Kaskis mål avgjorde straffläggningen.

Sport möter TPS klockan 14 och seger eller oavgjort innebär att örnarna spelar semifinal.

Sports laguppställning

  • Roope Talaja − Robert Arrak − William Rapuzzi
  • Toni Kallela – T.J. Foster − Olavi Vauhkonen
  • Aleksi Ainali − Antti Kalapudas − Joel Kiviranta
  • Tomi Körkkö − Erik Riska − Tommi Tikka
  • Oskari Manninen − Victor Westermarck
  • Mikko Vainonen − Valtteri Viljanen
  • Tony Sund − Jyri Niemi
  • Tobias Åkerman sjunde back
  • Sami Aittokallio (Mika Järvinen)

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan