|

Ricciardo: Svåraste beslutet jag tagit

NyhetsbildZoom
Daniel Ricciardo. Arkivbild. Foto: Zoltan Balogh
Formel 1-föraren Daniel Ricciardo lämnar stallet Red Bull efter säsongen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den 29-årige australiern kommer att nästa år köra för konkurrenten Renault. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med sitt nya stall.

– Det här var antagligen det svåraste beslutet jag har behövt ta i min karriär än så länge. Men jag tror att det var dags för en ny färsk utmaning, säger Ricciardo.

– Vi vill tacka honom (Ricciardo) för hans engagemang och sin roll han har haft hos oss sedan han kom hit 2014. Höjdpunkterna är förstås hans sju vinster och 29 pallplatser under hans tid här, säger Red Bulls teamchef Christian Horner.

Ricciardo har under den här säsongen vunnit två GP-tävlingar och ligger fyra i VM-sammandraget.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan