|

Varning för hård vind i Österbotten – sjögången kan vara farlig för fritidsbåtar

NyhetsbildZoom
Arkivbild. Meteorologiska institutet varnar för hård vind i hela Österbotten och Mellersta Österbotten. Foto: Arkiv/Arash Matin
Måndagens vindbyar kan fälla träd och orsaka korta elavbrott i Österbotten och i Mellersta Österbotten. Dessutom kan sjögången vara farlig för fritidsbåtar under måndagen, varnar Meteorologiska institutet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under måndagen ska det blåsa hård västlig vind på 15 meter i sekunder i Österbotten och Mellersta Österbotten. Vindbyarna kan fälla träd och orsaka korta elavbrott, varnar Meteorologiska institutet.

Till havs blåser det nordvästlig vind på 17 meter i sekunden under måndagen på Kvarken och Norra Bottenhavet. Dessutom varnar Meteorologiska institutet för hård sjögång på Kvarken, Norra Bottenhavet Södra Bottenviken eftersom våghöjden överstiger 2,5 meter. Det kan vara farligt för fritidsbåtar och mindre fartyg.

Zoom

http://sv.ilmatieteenlaitos.fi/varningar Foto: Skärmklipp från Meteorologiska institutet.Artikeln uppdaterad 12:25 med information att varningen för hård sjögång också gäller Kvarken och Södra Bottenviken.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Lokalt

Wilma och Matilda pratade bäst – "Det var roligt att få uttrycka en åsikt"

KARLEBY Det blev både språkbad och övning i att tala inför publik när österbottniska gymnasieelever tävlade i retorik på tisdagen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan