|

Varning för hård vind i Österbotten – sjögången kan vara farlig för fritidsbåtar

NyhetsbildZoom
Arkivbild. Meteorologiska institutet varnar för hård vind i hela Österbotten och Mellersta Österbotten. Foto: Arkiv/Arash Matin
Måndagens vindbyar kan fälla träd och orsaka korta elavbrott i Österbotten och i Mellersta Österbotten. Dessutom kan sjögången vara farlig för fritidsbåtar under måndagen, varnar Meteorologiska institutet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under måndagen ska det blåsa hård västlig vind på 15 meter i sekunder i Österbotten och Mellersta Österbotten. Vindbyarna kan fälla träd och orsaka korta elavbrott, varnar Meteorologiska institutet.

Till havs blåser det nordvästlig vind på 17 meter i sekunden under måndagen på Kvarken och Norra Bottenhavet. Dessutom varnar Meteorologiska institutet för hård sjögång på Kvarken, Norra Bottenhavet Södra Bottenviken eftersom våghöjden överstiger 2,5 meter. Det kan vara farligt för fritidsbåtar och mindre fartyg.

Zoom

http://sv.ilmatieteenlaitos.fi/varningar Foto: Skärmklipp från Meteorologiska institutet.Artikeln uppdaterad 12:25 med information att varningen för hård sjögång också gäller Kvarken och Södra Bottenviken.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Därför sparkas så många chefer i dag

LEDARE Det är inte nödvändigtvis någon dålig sak att konsumenterna genom digitaliseringen har blivit mer värdedrivna och att rollen som värdeledare och en del av makten flyttas från politiken till andra ansvarstagande aktörer i samhället.

Nyhetsbild
Sport

Backsitsen har gett Robin Holländer en nytändning

INNEBANDY Rumphuggen är ett ord som mycket väl beskriver Robin Holländers förra säsong. Det var ytterst sällan som publiken fick se Blue Fox-centern i aktion.

Nyhetsbild
Lokalt

Närpes gick bäst i Österbotten – Kaskö hade minst i kassan

Närpes ekonomi gick som smort i fjol medan Nykarlebys knäade. Larsmo hade mest cash i kassan och Kaskö hade minst.

Nyhetsbild
Lokalt

Besvikelse över NTM:s beslut – orsakar många frågor

JAKOBSTAD Den planerade fiskodlingen utanför Jakobstad väcker diskussion och frågetecken på det lokala planet.

Mest läst senaste veckan