|

Inga algobservationer i Österbotten denna vecka

NyhetsbildZoom
Inga algobservationer i Mellersta Österbotten. Foto: Arkiv/Jessica Poikkijoki
Den här veckan har NTM-centralen inte fått in observationer på algblomning i landskapen Österbotten och Mellersta Österbotten. Det svalare och blåsigare vädret kan vara en orsak.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den här veckan finns ingen algblomning på de kontrollplatser som Närings-, trafik- och miljöcentralen kollar i Österbotten och Mellersta Österbotten. NTM-centralen har tolv kontrollplatser i de båda landskapet.

Allmänheten har inte heller hört av sig om observationer den här veckan.

En orsak till att det inte förekommer algblomning just nu är att vädret är svalare och blåsigare än förra veckan. Blågrönalgblomningar gynnas av soligt och lugnt väder.

Förekomsten av blågröna alger är ofta lokal och algsituationen kan ändras snabbt beroende på väderförhållandena.

NTM-centralen följer upp algsituationen på 25 officiella kontrollplatser runt om i Österbotten, Södra Österbotten och Mellersta Österbotten, av dessa finns nio i havet. Nio av kontrollplatserna finns i Österbotten och tre i Mellersta Österbotten.

NTM-centralen i tar emot medborgarnas algobservationer i de tre landskapen. Observationerna kan meddelas till telefonnummer 0295 027 990.

http://www.jarviwiki.fi/wiki/Etusivu kan man kolla alla observationsplatser i hela landet.

Kommentarer

Bröder odlade cannabis i Korsholm – försökte få lån från banken för odling

Nyhetsbild
Österbottens tingsrätt. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Drogodlare brukar ligga lågt. Inte "Frank" från Korsholm. Han kontaktade både banken och utvecklingsbolag innan han började odla cannabis. "Jag skulle ju göra business på det", säger Frank som nu åtalas för grovt narkotikabrott.

Mest läst senaste veckan