|

Inga algobservationer i Österbotten denna vecka

NyhetsbildZoom
Inga algobservationer i Mellersta Österbotten. Foto: Arkiv/Jessica Poikkijoki
Den här veckan har NTM-centralen inte fått in observationer på algblomning i landskapen Österbotten och Mellersta Österbotten. Det svalare och blåsigare vädret kan vara en orsak.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den här veckan finns ingen algblomning på de kontrollplatser som Närings-, trafik- och miljöcentralen kollar i Österbotten och Mellersta Österbotten. NTM-centralen har tolv kontrollplatser i de båda landskapet.

Allmänheten har inte heller hört av sig om observationer den här veckan.

En orsak till att det inte förekommer algblomning just nu är att vädret är svalare och blåsigare än förra veckan. Blågrönalgblomningar gynnas av soligt och lugnt väder.

Förekomsten av blågröna alger är ofta lokal och algsituationen kan ändras snabbt beroende på väderförhållandena.

NTM-centralen följer upp algsituationen på 25 officiella kontrollplatser runt om i Österbotten, Södra Österbotten och Mellersta Österbotten, av dessa finns nio i havet. Nio av kontrollplatserna finns i Österbotten och tre i Mellersta Österbotten.

NTM-centralen i tar emot medborgarnas algobservationer i de tre landskapen. Observationerna kan meddelas till telefonnummer 0295 027 990.

http://www.jarviwiki.fi/wiki/Etusivu kan man kolla alla observationsplatser i hela landet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan