|

Långtradare cruisar på landsvägen från Jalasjärvi till Alahärmä

NyhetsbildZoom
Företaget Kuljetus JP Mäkelä vann i fjol Super Truck-klassen på Power Truck Show med sin Volvo årsmodell 2015. Årets utställning och tävling ordnas på fredag och lördag i Alahärmä. Foto: Pressbild
I morgon fredag börjar årets långtradarutställning i Power Park i Alahärmä. Men det är nu under torsdagseftermiddagen som deltagarna kommer åkande. Sträckan från Jalasjärvi är dels ett spektakel för åskådarna, men stör också övrig trafik i viss mån.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På torsdagsmorgonen klockan 9 anlände långtradare från Grekland, Tyskland och Schweiz med båt till hamnen i Helsingfors. De 15 långtradare från Sverige, Norge och Danmark som anlände via hamnen i Nådendal, började också köra i riktning mot Härmä vid 9-tiden.

Vid lunchtid strålade de två konvojerna samman utanför Tammerfors och mellan klockan 14.30 och 15 är det paus vid Neste i Jalasjärvi. Därefter ger sig konvojen iväg mot Power Truck Show-fältet i Alahärmä.

Den exakta tidtabellen är rörlig, men uppdateras kontinuerligt på evenemangets Facebooksida.

Arrangörerna varnar dock för att trafikstockningar kan uppstå särskilt på sträckan mellan Jalasjärvi och Alahärmä. Övrig trafik ombeds ha tålamod med långtradarna och med alla åskådare som samlas längs vägen för att se på de imponerande fordonen.

Långtradarkonvojen utgör den inofficiella starten på fredagens och lördagens stora bilutställning Power Truck Show.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan