|

Eremenko plockar in favoritspelare i SJK

NyhetsbildZoom
Didier Boris Kadio spelade 31 ligamatcher för Jaro 2015 och gjorde fem mål. Här firar han det femte som kom på hemmaplan mot HJK. Foto: Arkiv/Glenn Hägg
Sedan Alexei Eremenko tog över rodret i SJK har ytter Shahdon Winchester och mittfältaren Peter Opiyo, bägge med bakgrund i Jaro, anslutit till klubben. Nu är även Didier Boris Kadio klar för SJK.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mittbacken Kadio gjorde en stark ligasäsong i Jaro 2015. Ivorianens senaste klubbadress var armeniska FC Pjunik Jerevan, varifrån Alexei Eremenko fick sparken i fjol.

28-åriga Kadios kontrakt med Pjunik tog slut i onsdags och han ansluter på fri transfer. Kontraktet gäller för återstoden av säsongen och innehåller en option för de kommande åren.

Alexei Eremenko verkar riktigt fäst vid mittbacken. Efter att han värvat honom till Jaro 2015 såg han till att ha Kadio med sig även under sina tränaruppdrag i kazakiska Sjachtar Karagandy och i Pjunik.

– Jag gillade killen direkt redan då jag såg ett första videoklipp med honom. Då var jag på jakt efter en spelare som kan hålla till på flera olika positioner. Han har egenskaper både på och utanför planen som gör att folk tar honom till sig, säger Eremenko på SJK:s webbplats.

Tränaren förklarar att Kadio är lika bra på huvudet som med fötterna trots att han inte är mer än 180 centimeter lång.

– Han kompenserar med sitt spelsinne, sin snabbhet och sin placeringsförmåga. Och han är även ett anfallsvapen på fasta situationer, både genom att han kan slå frisparkar och att han har tajming och aggressivitet i straffområdet.

Kadio spelade senast i tisdags då FC Pyunik kryssade 0–0 mot israeliska Maccabi Tel Aviv i Europa League-kvalet. Han är klar för spel direkt, men ansluter först nästa vecka och missar därmed lördagens derby mot VPS i Vasa.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan