Mittbacken Kadio gjorde en stark ligasäsong i Jaro 2015. Ivorianens senaste klubbadress var armeniska FC Pjunik Jerevan, varifrån Alexei Eremenko fick sparken i fjol.

28-åriga Kadios kontrakt med Pjunik tog slut i onsdags och han ansluter på fri transfer. Kontraktet gäller för återstoden av säsongen och innehåller en option för de kommande åren.

Alexei Eremenko verkar riktigt fäst vid mittbacken. Efter att han värvat honom till Jaro 2015 såg han till att ha Kadio med sig även under sina tränaruppdrag i kazakiska Sjachtar Karagandy och i Pjunik.

– Jag gillade killen direkt redan då jag såg ett första videoklipp med honom. Då var jag på jakt efter en spelare som kan hålla till på flera olika positioner. Han har egenskaper både på och utanför planen som gör att folk tar honom till sig, säger Eremenko på SJK:s webbplats.

Tränaren förklarar att Kadio är lika bra på huvudet som med fötterna trots att han inte är mer än 180 centimeter lång.

– Han kompenserar med sitt spelsinne, sin snabbhet och sin placeringsförmåga. Och han är även ett anfallsvapen på fasta situationer, både genom att han kan slå frisparkar och att han har tajming och aggressivitet i straffområdet.

Kadio spelade senast i tisdags då FC Pyunik kryssade 0–0 mot israeliska Maccabi Tel Aviv i Europa League-kvalet. Han är klar för spel direkt, men ansluter först nästa vecka och missar därmed lördagens derby mot VPS i Vasa.