|

Fazers syrsbröd blev en succé – snart säljs brödet i alla Fazers butiksbagerier

NyhetsbildZoom
Fazers syrsbröd blev en succé. Foto: Fazer/Pressbild
På måndag utökas bakningen av det populära syrsbrödet till så gott som hela Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fazer syrsbröd blir en del av sortimentet i Fazers butiksbagerier i en lång rad mataffärer på 27 orter i Finland, uppger koncernen i ett pressmeddelande.

– Många har frågat när syrsbrödet ska lanseras på den egna hemorten. Nu har vi garanterad tillgång till syrsmjöl och då kan vi utöka bakningen till alla Fazers butiksbagerier, säger affärsdirektör Marika Hakala på Fazer Bageri Finland.

Enligt Fazer är det syrsbrödets enorma publicitet på hemmaplan och internationellt som har bidragit till insektlimpans popularitet. Insektbröden med nederländska hussyrsor sålde slut på rekordtid i Fazers butiksbagerier efter lanseringen i november i fjol. Resten är historia. Nu blir den obskyra rariteten var mans föda i så gott som hela Finland.

Nästa steg i syrsornas landvinning är en ny insektprodukt som Fazer Bageri ska lansera i augusti. Koncernen är tillsvidare företegen kring detaljerna kring den förestående lanseringen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan