|

Pressad Bahta hoppade av EM

NyhetsbildZoom
Meraf Bahta avstår från att löpa 5 000 meter. Foto: Lehtikuva/AFP Photo
Trots hot om avstängning lyckades Meraf Bahta ta brons på 10 000 meter. Någon mer medalj blir det inte i EM. Den svenska löparen hoppar av 5 000 meter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Meraf Bahta avstår från söndagens 5 000 meter. Anledningen är den press hon upplevt den senaste tiden, förstärkt av att information om hennes missar i vistelserapporteringssystemet uppmärksammats i medierna. Till följd av missarna utreds Bahta för brott mot antidopningsreglerna.

Bahta vill inte själv kommentera beslutet.

– Jag hoppas att media visar Meraf respekt och låter henne invänta kommande beslut. Hon har upplevt en enorm press som tagit hårt på henne, allt sedan den här situationen inträffade och det blev ännu tuffare då den blev medial, säger svenska förbundskaptenen Karin Torneklint i ett pressmeddelande.

Ärendet avgörs först efter EM och Bahta är inte avstängd under utredningen. Hon kan förlora sin bronsmedalj från 10 000 meter om hon fälls.

I normala fall skulle Bahta vara en medaljkandidat på 5 000 meter. Hon tog EM-guld på distansen 2014 och silver 2016 och hon är trea i Europa i år. Men det är alltså sluttävlat för Bahta i Berlin.

Svenska friidrottsförbundet har fått kritik för att ha låtit henne delta i EM. Bland annat har Finlands förbundskapten Jorma Kemppainen sagt att en finländsk aktiv som stod under utredning i ett dopningsrelaterat ärende inte skulle ha fått starta.

Tyskan Alina Reh, fyra på 10 000 meter, sa efter loppet att hon ”blev lite arg” när hon fick höra att hon kan få ett brons på posten om Bahta fälls.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Ohelig allians styr Sverige i framtiden

Det politiska kompromissandet har av allt att döma kommit för att stanna i Sverige, åtminstone så länge de etablerade partierna är inriktade på att hålla Sverigedemokraterna i kylan.

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan