|

Flera FM-guld till Vasa

NyhetsbildZoom
Essi Melender har hoppat 360 som bäst den här säsongen. Foto: Heidi Lehikoinen
Vasas friidrottarjuniorer avslutade FM för 16- och 17-åringar i Esbo starkt. Även Falkens Nathalie Blomqvist stod högst uppe på pallen på söndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Essi Melender från Vaasan Vasama tog hem stavhoppet för flickor 16 efter dramatik.

Neea Käyhkö från Savonlinnan Riento och Emilia Tuomaala från Saloisten Salama i Brahestad klarade 340 i första respektive andra försöket, men för Melender krävdes ett tredje försök för att klara höjden. Sedan var Vasatjejen den enda som klarade 350 och FM-guldet säkrades i tredje försöket på höjden.

Käyhkö knep silvret i och med säkrare hoppning än Tuomaala på de lägre höjderna. Melenders personbästa ligger på 360 och kom i Virrat den 3 juni. Med det är hon statistiketta för sextonåringar i Finland.

Det blev en Vasadubbel i spjut för flickor 16 då Elin Källberg från Vasa IS vann före Anni-Linnea Alanen från Vaasan Vasama. Källberg säkrade guldet genom att slå till med personbästa 49,67 i sista kastet. Alanen tog hand om silvret på 47,95, även det i sista kastet. Alanen toppar statistiken för sextonåringar efter att han kastat 52,74 i Kuortane den 19 maj, tätt följd av Källberg som hade 48,90 som bästa resultat inför FM.

I tresteget för pojkar 17 fick Vaasan Vasamas Oliver Kärki lite skjuts av vinden då han slog till med guldhoppet på 14,30 i tredje omgången. Vindmätaren visade +3,4 för Kärki som är statistiketta i Finland för sjuttonåringar efter att han hoppat personbästa 14,65 i Jämsä den 28 juni.

Vasa IS Madeleine Glasberg tog brons på 200 meter för flickor 17 på 25,58. Hon hade inte mer än sju hundradelar upp till tvåan Sara Siltala från Helsingforsföreningen HKV. Vaasan Vasamas Minttu-Maaria Alanen var hack i häl på Glasberg och slutade fjärde på personbästa 25,62.

På 1 500 meter för flickor 17 var IK Falkens Nathalie Blomqvist tillbaka högst uppe på pallen efter silvret på 800 meter på lördagen. Blomqvist var förkrossande överlägsen, vann på 4.28,06 och distanserade tvåan Lotta Mäkinen från Jyväskylän Kenttäurheilijat med närmare fjorton sekunder. Blomqvist är vassast i landet bland sjuttonåringarna med 4.25,20 som hon fick till i junior-EM i Ungern den 8 juli.

Kommentarer
|

Ny anfallare klar för KPV - kan debutera på fredag

Nyhetsbild
KPV-tränaren Jarmo Korhonen. Foto: Arkiv/Lasse Gran
KPV har gjort klart med en ny anfallare. Det handlar om 29-årige Yessy Mena från Colombia.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan