Investeringarna på Tammerfors-Birkala flygplats har slutförts

NyhetsbildZoom
Reparationerna på flygfältet och flygplatsen i Tammerfors har nu slutförts. Foto: Lehtikuva/Kalle Parkkinen
Tidigt på måndagsmorgonen reste de första passagerarna iväg från det moderniserade flygfältet utanför Tammerfors. Investeringarna har kostat 17 miljoner euro och pågått på flygplatsen sedan april.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Investeringarna inkluderar allt från nya ledljus och ny utrustning för avisning, till 60.000 ton asfalt som täcker ett område lika stort som 50 fotbollsplaner.

– Vårt flygfält är nu i lysande kondition. Från Tammerfors-Birkala har vi utmärkta kontakter till både Helsingfors, Riga och Stockholm och därifrån vidare till hela världen, säger Finavias distriktschef, flygplatschefen Mari Nurminen.

Direktflyg avgår regelbundet från Tammerfors till Bremen och Budapest och från och med hösten också till Malaga.

– Tack vare de nya, breda vändplatserna kan vi också betjäna plan med bred flygkropp, säger Nurminen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Vasa sjukvårdsdistrikt reser till Australien för 15 600 euro

VASA I oktober åker fyra representanter för Vasa sjukvårdsdistrikt till Australien för att delta i en kongress. Totalt kostar resan drygt 15 000 euro.

Nyhetsbild
Sport

GBK fick sin revansch - slog KuFu med 3-1

Fotboll Fjärde gången gillt. GBK lyckades äntligen besegra Kuopiolaget KuFu-98.

Nyhetsbild
Lokalt
1

Gammal stenbro riskerar att förstöras

JAKOBSTAD En gammal stenbro från 1920-talet har väckt intresse i samband med byggandet av nya företagstomter vid Spituholmen, Pirilö.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nästa år bygger Northvolt batterier i Västerås – flera hundra får jobb

Det ser inte så ut i dag, men om ungefär ett år produceras de första battericellerna i Northvolt Labs i Västerås. En del av dem som ska jobba där är redan anställda.

Mest läst senaste veckan