Ny språkstadga för framtida jobbsökande hos Larsmo kommun

Språkkraven för kommunalt anställda i Larsmo har fått en egen stadga. Tidigare fanns den inskriven i förvaltningsstadgan. Innehållsmässigt har den inte ändrat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Om man vill nå en av de högsta befattningarna som tjänsteman i Larsmo krävs det att man kan utmärkt svenska. Det gäller för kommundirektören, förvaltningschefen, ekonomi-, personal- och bildningschefen, chefen för barnpedagogik, chefen för tekniska tjänster, byggnadsinspektören och kanslisekreteraren. De bör ha utmärkt förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift och god förmåga att göra det på finska.

Kraven för kommunalt anställda i Larsmo är indelade i fyra nivåer. Den ovanstående är nivå 1. På den fjärde nivån är kraven att man har en "tillräcklig" förmåga att i tal använda svenska och/eller finska. Där befinner sig bland annat kockar och annan kökspersonal, städare, barnskötare och -ledare, elevassistenter och eftisledare.

Av vikarier fordras samma språkkunskaper som för den ordinarie anställda. Dispens kan beviljas av den myndighet som tillsätter tjänsten. Stadgan gäller ändå inte personer som tillsatts innan stadgan trädde i kraft.

Kommentarer
|

Sju bilar förstördes i brand i garage på Skärmstigen i Vasa

Nyhetsbild
De sju personbilarna i garaget blev alla mer eller mindre förstörda av elden. Foto: Karin Sundström
På söndagskvällen larmades brandkåren till Skärmstigen i Vasa. Räddningsverket ryckte ut med sex enheter.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan