|

Beslutet om Bahta dröjer

NyhetsbildZoom
Meraf Bahta tog brons på 10 000 meter på EM i Berlin. Men tävlingarna överskuggades av att hon misstänks för brott mot dopningsreglerna. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT
Beslutet om huruvida Meraf Bahta kommer att anmälas till dopningsnämnden eller frias från misstanken om dopningsbrott dröjer. Det kommer inte att tas något sådant beslut på dopningskommissionens möte på fredag, bekräftar Tommy Forsgren, handläggare för dopningsförseelser på Riksidrottsförbundet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Långdistanslöparen Meraf Bahta är misstänkt för dopningsbrott efter att hon fått tre missar i vistelserapporteringssystemet. Fallet ligger hos Sveriges Riksidrottsförbunds dopningskommission som ska ta ställning till om Bahta gjort sig skyldig till brott och därmed göra en anmälan vidare till dopningsnämnden – eller om hon ska frias.

Det har tidigare kommit fram uppgifter om att dopningskommissionen genom omröstning ska ta beslut på fredag, den 17 augusti. Men det är ett rent missförstånd, säger Tommy Forsgren, handläggaren för dopningsförseelser på Riksidrottsförbundet.

– För det första så röstar man inte. Nu är det kansliets uppgift att sammanställa material från de tre förseelserna till en ärendeakt och presentera för idrottsutövaren. Och idrottsutövaren får möjlighet att kommentera det. Så den process som vi kallar för resultathantering har inte ens startat ännu så det finns inget att säga.

Forsgren är tydlig med att det som kommer att behandlas på mötet på fredag inte har något att göra med Bahta-fallet.

Nu finns tre fastställa delförseelser som tillsammans utgör ett underlag för att man ska kunna misstänka Bahta för en dopningsförseelse. Men den utredningen som dopningskommissionen ska göra har inte ens startat.

När kan ett beslut komma?

– Det går inte att säga, processen har inte startat än så det är långt fram i höst.

Kommentarer
|

SJK har två avstängda inför derbyt – VPS jagar första ligasegern

Nyhetsbild
Sebastian Strandvall, i mitten, verkar ha repat sig bra efter den hårda smällen han fick mot KPV. Steven Morrissey, i förgrunden, förväntar sig en fysiskt tuff match mot SJK. Foto: Jona Nyström
Sett till inbördes möten har VPS ett skralt saldo mot SJK i FM-ligan. Tre poäng vore elementärt i kvällens derby i och med att segerkontot gapar tomt.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan