|

Beslutet om Bahta dröjer

NyhetsbildZoom
Meraf Bahta tog brons på 10 000 meter på EM i Berlin. Men tävlingarna överskuggades av att hon misstänks för brott mot dopningsreglerna. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT
Beslutet om huruvida Meraf Bahta kommer att anmälas till dopningsnämnden eller frias från misstanken om dopningsbrott dröjer. Det kommer inte att tas något sådant beslut på dopningskommissionens möte på fredag, bekräftar Tommy Forsgren, handläggare för dopningsförseelser på Riksidrottsförbundet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Långdistanslöparen Meraf Bahta är misstänkt för dopningsbrott efter att hon fått tre missar i vistelserapporteringssystemet. Fallet ligger hos Sveriges Riksidrottsförbunds dopningskommission som ska ta ställning till om Bahta gjort sig skyldig till brott och därmed göra en anmälan vidare till dopningsnämnden – eller om hon ska frias.

Det har tidigare kommit fram uppgifter om att dopningskommissionen genom omröstning ska ta beslut på fredag, den 17 augusti. Men det är ett rent missförstånd, säger Tommy Forsgren, handläggaren för dopningsförseelser på Riksidrottsförbundet.

– För det första så röstar man inte. Nu är det kansliets uppgift att sammanställa material från de tre förseelserna till en ärendeakt och presentera för idrottsutövaren. Och idrottsutövaren får möjlighet att kommentera det. Så den process som vi kallar för resultathantering har inte ens startat ännu så det finns inget att säga.

Forsgren är tydlig med att det som kommer att behandlas på mötet på fredag inte har något att göra med Bahta-fallet.

Nu finns tre fastställa delförseelser som tillsammans utgör ett underlag för att man ska kunna misstänka Bahta för en dopningsförseelse. Men den utredningen som dopningskommissionen ska göra har inte ens startat.

När kan ett beslut komma?

– Det går inte att säga, processen har inte startat än så det är långt fram i höst.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan