Kim Berg kandiderar i riksdagsvalet

NyhetsbildZoom
Kim Berg har varit en av förgrundsgestalterna i kampen för omfattande jour vid Vasa centralsjukhus. Nu ställer han upp i riksdagsvalet. Foto: Mikael Nybacka
Vasa stadsstyrelses ordförande Kim Berg (SDP) ställer upp i riksdagsvalet 2019. Han vill bland annat fortsätta jobba för Vasa centralsjukhus och för att stoppa nedmonteringen av den offentliga sektorn.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kim Berg är förutom ordförande för stadsstyrelsen i Vasa även huvudförtreoendeman på Vasa centralsjukhus. Han var en av frontfigurerna i kampanjen där underskrifter för ett medborgarinitiativ för att rädda den omfattande jouren vid sjukhuset samlades in.

I ett pressmeddelande skriver han att de senaste årens kamp för centralsjukhuset och arbetet som ordförande för stadsstyrelsen gjort att han insett att det krävs en riksdagsledamot som arbetar aktivt för Vasaregionen.

– Jag går till val med samma värden och teman som har varit viktiga för mig hittills, säger Kim Berg i ett pressmeddelande.

Han vill bland annat fortsätta kämpa för Vasa centralsjukhus, jobba för att social- och hälsovårdsreformen genomförs ur ett kundperspektiv och stoppa nuvarande regerings nedmontering av den offentliga sektorn. Han vill också stöda barnfamiljer och att alla medborgare ska ha samma rättigheter till en mångsidig utbildning och till social- och hälsovårdstjänster.

Han vill också jobba för att förbättra samarbetet på alla nivåer.

– En riksdagsledamot, ett parti, en stad eller ett område klarar sig inte utan andra, säger Berg.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan