Kim Berg kandiderar i riksdagsvalet

NyhetsbildZoom
Kim Berg har varit en av förgrundsgestalterna i kampen för omfattande jour vid Vasa centralsjukhus. Nu ställer han upp i riksdagsvalet. Foto: Mikael Nybacka
Vasa stadsstyrelses ordförande Kim Berg (SDP) ställer upp i riksdagsvalet 2019. Han vill bland annat fortsätta jobba för Vasa centralsjukhus och för att stoppa nedmonteringen av den offentliga sektorn.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kim Berg är förutom ordförande för stadsstyrelsen i Vasa även huvudförtreoendeman på Vasa centralsjukhus. Han var en av frontfigurerna i kampanjen där underskrifter för ett medborgarinitiativ för att rädda den omfattande jouren vid sjukhuset samlades in.

I ett pressmeddelande skriver han att de senaste årens kamp för centralsjukhuset och arbetet som ordförande för stadsstyrelsen gjort att han insett att det krävs en riksdagsledamot som arbetar aktivt för Vasaregionen.

– Jag går till val med samma värden och teman som har varit viktiga för mig hittills, säger Kim Berg i ett pressmeddelande.

Han vill bland annat fortsätta kämpa för Vasa centralsjukhus, jobba för att social- och hälsovårdsreformen genomförs ur ett kundperspektiv och stoppa nuvarande regerings nedmontering av den offentliga sektorn. Han vill också stöda barnfamiljer och att alla medborgare ska ha samma rättigheter till en mångsidig utbildning och till social- och hälsovårdstjänster.

Han vill också jobba för att förbättra samarbetet på alla nivåer.

– En riksdagsledamot, ett parti, en stad eller ett område klarar sig inte utan andra, säger Berg.

Kommentarer

Tiina Isotalus ny fullmäktigeordförande i Karleby – vill jobba för jämställdhet

Nyhetsbild
Tiina Isotalus (SDP) tar med största sannolikhet över klubban i Karleby stadsfullmäktige. Foto: Arkiv
SDP:kommunorganisation lanserar Tiina Isotalus som ordförande för Karleby stadsfullmäktige. Hon är för tillfället vice ordförande i fullmäktige.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan