|

Historisk "segrare" blev av med vinsten

NyhetsbildZoom
Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev första kvinna att vinna ett STCC-lopp. Arkivbild. Foto: Jonas Dagson /TT
Mikaela Åhlin-Kottulinsky firades som den första kvinnan att vinna ett STCC-lopp. Hon fick ställa sig högst upp på prispallen och ta emot segerpokalen.Timmar efter segern diskvalificerades den historiska "vinnaren".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Åhlin-Kottulinsky startade från pole position i den andra STCC-tävlingen på Gelleråsen utanför Karlskoga. Hon dominerade loppet från start till mål och var överlycklig efter målgång.

– Det känns fantastiskt, detta kommer jag att leva på länge, sade Åhlin-Kottulinsky till Sportkanalen.

Men på söndagskvällen fråntogs hon segern och diskvalificerades tillsammans med stallkamraterna Daniel Haglöf, Philip Morin och Robert Dahlgren. Detta på grund av avgassystemet inte överensstämde med reglementet.

"Våra tekniker har undersökt avgassystemet på bilarna och de fann att de inte var enligt reglementet, därför har de uteslutits. PWR Racing har bett om att få beslutet vidare undersökt av Svenska Bilsportsförbundets Disciplinnämnd och ett beslut därifrån bör komma inom någon vecka", säger tävlingsledaren Börje Blomén till STCC:s webbplats.

Haglöf var först i mål i det första loppet, men där gick segern till Johan Kristoffersson, som också kör Rallycross-VM. Han flyttades även upp till andra plats i det andra loppet som nu vanns av Mattias Andersson då Åhlin-Kottulinsky blev av med segern.

"Det känns självklart bra att leda mästerskapet och ta första segern för säsongen även om jag helst hade kört om resultatet på banan. Jag hoppas på en bra avslutning på säsongen. Nu gäller det bara att rusta för att knyta ihop säcken", säger Johan Kristoffersson.

Johan Kristoffersson toppar nu mästerskapet på 123 poäng medan Robert Dahlgren är tvåa på 122 poäng och Andreas Wernersson trea på 113 poäng.

STCC-tävlingarna på Gelleråsen genomfördes trots den tragiska olyckan under lördagen då en funktionär blev påkörd och avled. Söndagens tävlingar genomfördes dock under mer återhållsamma former än vanligt.

Nästa tävling avgörs på norska Rudsskogen 8-9 september.

Kommentarer
|

Ny generation på snöskotern hos Herténs

Nyhetsbild
Nu är det han som ska försvara familjen och släkten Herténs ära i snöskotercross. 12-åriga Emil Hertén är redan inne på sin andra tävlingssäsong. Foto: Hertén
Viktor, Mathias och Fredrik Hertén har lagt av. Men nu är en ny generation Hertén i farten på snöskotern. 12-åriga Emil Hertén har kört vinterns första tävling.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

WHO listar vaccinmotstånd som hälsofara

HÄLSA Vaccinmotståndet riskerar den framgångsrika bekämpningen av smittosamma sjukdomar, bedömer WHO. De senaste åren har mässlingsfallen ökat med nästan en tredjedel.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu avmattas byggandet i Karleby– "Återgång till det normala"

KARLEBY De senaste åren har det byggts väldigt många bostäder i Karleby, men nu ser byggandet ut att avmattas. Karlebygatan 22 byggs inte detta år.

Nyhetsbild
Lokalt

Kommundirektören utreder ÖK-fastigheten: "Det är inte alldeles enkelt"

PEDERSÖRE Motionen om en åtgärdsplan för Österbottens kötts gamla fastighet i Bennäs behandlades i Pedersörestyrelsen i måndags. Kommundirektör Stefan Svenfors fick i uppgift att utreda ärendet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan