|

Historisk "segrare" blev av med vinsten

NyhetsbildZoom
Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev första kvinna att vinna ett STCC-lopp. Arkivbild. Foto: Jonas Dagson /TT
Mikaela Åhlin-Kottulinsky firades som den första kvinnan att vinna ett STCC-lopp. Hon fick ställa sig högst upp på prispallen och ta emot segerpokalen.Timmar efter segern diskvalificerades den historiska "vinnaren".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Åhlin-Kottulinsky startade från pole position i den andra STCC-tävlingen på Gelleråsen utanför Karlskoga. Hon dominerade loppet från start till mål och var överlycklig efter målgång.

– Det känns fantastiskt, detta kommer jag att leva på länge, sade Åhlin-Kottulinsky till Sportkanalen.

Men på söndagskvällen fråntogs hon segern och diskvalificerades tillsammans med stallkamraterna Daniel Haglöf, Philip Morin och Robert Dahlgren. Detta på grund av avgassystemet inte överensstämde med reglementet.

"Våra tekniker har undersökt avgassystemet på bilarna och de fann att de inte var enligt reglementet, därför har de uteslutits. PWR Racing har bett om att få beslutet vidare undersökt av Svenska Bilsportsförbundets Disciplinnämnd och ett beslut därifrån bör komma inom någon vecka", säger tävlingsledaren Börje Blomén till STCC:s webbplats.

Haglöf var först i mål i det första loppet, men där gick segern till Johan Kristoffersson, som också kör Rallycross-VM. Han flyttades även upp till andra plats i det andra loppet som nu vanns av Mattias Andersson då Åhlin-Kottulinsky blev av med segern.

"Det känns självklart bra att leda mästerskapet och ta första segern för säsongen även om jag helst hade kört om resultatet på banan. Jag hoppas på en bra avslutning på säsongen. Nu gäller det bara att rusta för att knyta ihop säcken", säger Johan Kristoffersson.

Johan Kristoffersson toppar nu mästerskapet på 123 poäng medan Robert Dahlgren är tvåa på 122 poäng och Andreas Wernersson trea på 113 poäng.

STCC-tävlingarna på Gelleråsen genomfördes trots den tragiska olyckan under lördagen då en funktionär blev påkörd och avled. Söndagens tävlingar genomfördes dock under mer återhållsamma former än vanligt.

Nästa tävling avgörs på norska Rudsskogen 8-9 september.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Andrea Julin åker till snön efter en annorlunda sommar

LÄNGDSKIDOR På måndag åker Andrea Julin till snön. Den resan är efterlängtad. Hon har haft en annorlunda sommar efter vårens ryggoperation.

Nyhetsbild
Kultur

Festivaler, kammarspel och en slutsåld Sanna Nielsen-konsert

JAKOBSTAD Robin Käldström blev gråtfärdig av glädje då han lyckades boka Yellowjackets till årets Jeppis Jazz. Men amerikanerna är inte de enda stjärnorna som glänser i Schaumansalen den här hösten.

Nyhetsbild
Lokalt

Biblioteket byter lånesystem - håller stängt i elva dagar

JAKOBSTAD Alla boknördar kan vara lugna, det är helt ok att komma in och låna tillräckligt med böcker inför den elva dagar långa biblioteksstängningen i slutet av oktober. Med extra lång lånetid, så ingen behöver få förseningsavgifter.

Nyhetsbild
Lokalt

Nykarleby stads insats i servicehus till Komarov Arena är oklar

NYKARLEBY Om eller hur mycket staden ska gå in med i det servicehus som Nykarleby ishall Ab planerar intill Komarov Arenan är ännu oklart.

Mest läst senaste veckan