|

Åhléns testar kontantfritt på varuhusen – få kunder protesterar

NyhetsbildZoom
Varuhuskedjan Åhléns testar kontantfritt. Foto: Arkiv/TT/Bertil Ericson
Åhléns har slutat med kontanter på tre av sina varuhus. Testet har pågått i två månader på varuhusen i Väla utanför Helsingborg, i Gävle och i Sickla köpkvarter i Nacka öster om Stockholm.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det innebär en ökad säkerhet för oss alla vad gäller hantering av pengar, rånrisk, problem med falska sedlar och så vidare, säger Weronica Nilsson, PR- och kommunikationschef för Åhléns, till branschtidningen Market.

Enligt Nilsson har övergången gått smidigt då majoriteten av kunderna redan i dag använder kort.

– Vi kommer att utvärdera mer ordentligt när vi kommit en bit på vägen men hittills har det varit väldigt få reaktioner där enstaka kunder undrat men de allra flesta säger inget och betalar med kort.

Om försöket slår väl ut kommer antalet testvaruhus med kontantfritt att bli fler.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan