Von Bonsdorff inleder sin tjänst som professor i början av september. För tillfället arbetar Bonsdorff som akademiforskare vid Jyväskylä universitet där hon också har doktorerat 2009.

– Utvecklingen av affärsverksamhet är en väldigt mångsidig och mångvetenskaplig bransch. Mitt arbete har redan under några år fokuserat på företagare och särskilt äldre sådana, ägarbyten samt pensioneringar, säger Bonsdorff i ett pressmeddelande.


Professorstjänsten i Karleby kommer att stöda företagslivet i Mellersta Österbotten på flera sätt.

– Jag kommer som professor att ansöka om forskningsunderstöd från olika källor och fokusera i min forskning bland annat på mindre och medelstora företag. Jag kommer också i fortsättningen att bredda på mitt forskningsområde och också inkludera unga företagare, säger Bonsdorff.


Bonsdorffs professur är en del av ett samarbete mellan Vasa universitet och Karlebys universitetscenter Chydenius som har finansierats av Mellersta Österbottens näringsliv.

– Forskningsområdet stöder regionens näringsliv och på samma gång andra av våra forskningsområden, säger Tanja Risikko, direktör för Karleby universitetscenter Chydenius.