Vasa universitet och Karleby universitetscenter satsar på professur i affärsutveckling

NyhetsbildZoom
Monica von Bonsdorff. Foto: Pressbild
Monica von Bonsdorff, doktor i handelsvetenskaper, har utsetts till professor i utvecklandet av affärsverksamhet vid Vasa universitet. Hon kommer däremot att arbeta vid Karleby universitetscenter Chydenius de kommande fem åren. Det är fråga om ett gemensamt forskningsprojekt som ska stöda företagslivet i regionen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Von Bonsdorff inleder sin tjänst som professor i början av september. För tillfället arbetar Bonsdorff som akademiforskare vid Jyväskylä universitet där hon också har doktorerat 2009.

– Utvecklingen av affärsverksamhet är en väldigt mångsidig och mångvetenskaplig bransch. Mitt arbete har redan under några år fokuserat på företagare och särskilt äldre sådana, ägarbyten samt pensioneringar, säger Bonsdorff i ett pressmeddelande.


Professorstjänsten i Karleby kommer att stöda företagslivet i Mellersta Österbotten på flera sätt.

– Jag kommer som professor att ansöka om forskningsunderstöd från olika källor och fokusera i min forskning bland annat på mindre och medelstora företag. Jag kommer också i fortsättningen att bredda på mitt forskningsområde och också inkludera unga företagare, säger Bonsdorff.


Bonsdorffs professur är en del av ett samarbete mellan Vasa universitet och Karlebys universitetscenter Chydenius som har finansierats av Mellersta Österbottens näringsliv.

– Forskningsområdet stöder regionens näringsliv och på samma gång andra av våra forskningsområden, säger Tanja Risikko, direktör för Karleby universitetscenter Chydenius.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan