|

I matstaden Luleå får smakerna krocka

Nyhetsbild
Kajen vid Norrbottensteatern i Norra hamn är ett flanörstråk. Kalix löjrom är en dyrbar specialitet så några stora klickar medger inte budgeten, men för en norrbottning är det den enda löjrom som går att äta. Foto: Anci Holm
Norrbottniska Luleå har blivit en sjudande och kreativ matstad. Med skogar, hav och sjöar att ösa ur finns en rik lokal tradition. Men här blandas den med inspiration från hela världen till en nordic fusion. Luleå är en året om-stad för turister och lockar bland annat seglare, världsarvsbongare och loppisfantaster.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Utrikes

Norska polisen: Nu börjar utgrävningen på Blåbärsfjället

Lavinexperterna har gett grönt ljus: Nu kan man börja gräva ut och bärga de fyra omkomna skidåkarna i lavinområdet på Blåbärsfjället.

Nyhetsbild
Ekonomi

Rauanheimo expanderar i Hangö – bra år på kommande i Karleby

Karleby Rauanheimo investerar i Hangö hamn. Att företaget verkar i alla större hamnar ger också bättre utvecklingsmöjligheter i Karleby, säger vd.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan