|

Osannolikt att Duplantis tävlar i Sverigekampen

NyhetsbildZoom
Armand Duplantis, stavhoppare. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT
Sveriges nya friidrottsstjärna Armand Duplantis, nykrönt Europamästare i stavhopp, missar sannolikt Sverigekampen i Tammerfors.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För 18-åringen är det mycket som står i vägen för att han ska hinna till Tammerfors, lördagen den 1 september. Duplantis ska dagen innan, den 31 augusti, delta i Diamond League-finalen i Bryssel och sedan hinna få över sina stavar till Finland. Dessutom börjar hans skoltermin, i USA, efter den helgen.

– Det är många saker. Vi vill inte att han ska gå av på mitten. Som det ser ut nu är han inte med. Om skolan inte hade varit samtidigt hade han definitivt varit med, säger friidrottslandslagets förbundskapten Karin Torneklint.

Definitivt besked kommer i helgen, då Sveriges trupp tas ut. Schemat är tajt även för diskuskastaren Daniel Ståhl, som ändå förväntas hinna.

– Men det får inte vara många förseningar, säger Torneklint.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan