|

Händer i dag: Polisen intensivövervakar vägarna – alla fartkameror är påkopplade

NyhetsbildZoom
Fartkamera. Foto: Arkiv/ Arash Matin
Från och med onsdag morgon klockan 6 och 24 timmar framåt gäller det att köra som folk. Då intensivövervakar polisen hastigheterna på Finlands vägar – och dessutom är 120 plåtpoliser i tjänst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För att ge fartsyndarna en sportslig chans, twittrar chefen för polisens trafiksäkerhetscentral Dennis Pasterstein om kampanjen på förhand.

Polisens trafiksäkerhetscentral kopplar på alla tillgängliga automatiska övervakningskameror under onsdagen. Och förutom de 120 plåtpoliserna rör sig också 24 övervakningsfordon på vägarna runtom i Finland.

Pasterstein berättar också var 40 av de laddade plåtpoliserna finns. På listan finns kamerastolpar i både Karleby och Laihela.

– Övervakningen är särskilt inriktad på områden där det inträffat olyckor och det förekommer mycket fortkörning. Syftet är också att rikta in övervakningen utifrån medborgarnas respons och begäran om övervakning till polisen. Övervakningsplatser är till exempel vid tiden för skolstarten områden nära skolor och daghem, säger polisinspektör Kari Onninen vid Polisstyrelsen i ett pressmeddelande.

Under motsvarande kampanj i fjol höstas, fastnade drygt 4000 förare på bild i fartkamerorna.

– Polisen hoppas att inte heller fjolårssiffran överskrids i år, utan att hastigheterna förblir måttliga, säger Onninen.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Underhållande hockeymatch – Hermes slog TuTo

ISHOCKEY Hermes och Åbolaget TuTo bjöd på säsongens hittills bästa match i Karleby.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan