|

Williams högst betalda kvinnliga idrottaren

NyhetsbildZoom
Serena Williams. Arkivbild. Foto: John Minchillo
För tredje året i rad är Serena Williams den högst betalda kvinnliga idrottaren i världen, enligt Forbes årliga lista.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Perioden juni 2017 till juni 2018 tjänade den amerikanska tennisstjärnan motsvarande 165 miljoner kronor och det trots att hon hade uppehåll på grund av barnafödande under den tiden.

Forbes skriver att 36-åringen tjänade i sammanhanget blygsamma 566.000 kronor i prispengar, men hennes överlägsna sponsorsamarbeten tar henne ändå till toppen av listan.

Tidigare i somras publicerade Forbes listan över de 100 bäst betalda idrottarna i världen och där fanns ingen kvinna med.

På listan bland de tio bäst betalda kvinnliga idrottarna dominerar tennisen med åtta platser. Danskan Caroline Wozniacki är tvåa med 118 miljoner kronor.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan